1 de 10
turisme

Vilalba Sasserra ja gaudeix el seu banc gegant «Big Bench Community Project»

Amb visió al Montseny llueix els colors de les colles de 30 passes: Verd de les Serres i taronja ade lesd Guineus

L'alcalde de Vilalba Sassera al costat del banc gegant amb els colors de les colles del municipi | Joan Pons
per Nació, Vilalba Sasserra | 23 de gener de 2023 a les 12:27 |
Vilalba Sasserra ha aprofitat els actes de la Festa Major d'Hivern que s'acaba aquest dilluns, per inaugurar de manera oficial el seu banc gegant, emmarcat en el projecte Big Bench Community Project (BBCP). El banc gegant de 30 Passes, tal com es coneix popularment el municipi baixmontsenyenc, s'ha instal·lat en un entorn boscos i amb una visió privilegiada del Montseny, concretament al bosc abans de les vinyes i tothom en pot gaudir.

Tots els bancs gegants oficials de la BBCP tenen el mateix disseny, però amb colors diferents, el de Vilalba Sasserra tindrà els colors de les colles del municipi, el verd de les Serres i el taronja de les Guineus.


Es tracta d'una iniciativa personal de l'alcalde de Vilalba Sasserra, Joan Pons, que va començar ja fa mesos acompanyat de veïns i veïnes del municipi. Aquest impuls popular, no està finançat per cap institució pública i, sense ànim de lucre, busca fomentar el turisme i comerç local.

El Big Bench Community Project va néixer a Itàlia i a tot Europa ja hi ha 279 grans bancs. El de Vilalba Sasserra, tal com explica el seu alcalde Joan Pons, serà el segon de la península Ibèrica que s'emmarca dintre del BBCP.

 

Des del banc gegant de Vilalba Sasserra es té una vista privilegiada del Montseny Foto: Joan Pons 
Participació