Durant el 2022 prop de 15.000 persones van gaudir d'algun dels productes turístics que ofereix Hostalric

Amb aquestes xifres el municipi recupera l'afluència turística de visitants que hi havia a la vila abans de l'inici de la pandèmia

Un grup de turistes visitant el castell d'Hostalric
Un grup de turistes visitant el castell d'Hostalric | NBM / arxiu
Redacció
18 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:41h
Hostalric va tancar l'any 2022 amb unes xifres turístiques molt positives i encoratjadores. I és que durant el curs passat prop de 15.000 persones van gaudir d'algun dels productes turístics que s'ofereixen al municipi. Tot plegat, ha permès cloure el curs amb unes dades molt similars a les que s'obtenien a la vila abans de l'inici de la pandèmia de Covid-19.

Marta Roura, regidora de Turisme, posa en valor aquests resultats i explica que "tot plegat és fruit de la gran feina que s'ha fet des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament i de l'excel·lent grup de guies locals que tenim. Cada cop més estem apostant per la innovació, la proximitat, la qualitat i per una oferta turística de primer nivell." Roura afegeix que volen ser un referent turístic català que els permeti donar a conèixer els 365 dies de l'any els actius patrimonials, gastronòmics i culturals únics que tenen a Hostalric.

Si bé respecte al període pre-pandèmic, les xifres de visitants encara estan sensiblement per sota pel que fa a grups organitzats -molt vinculats al turisme estranger- i a les visites guiades en cap de setmana, l'any 2022 sí que van augmentar notablement les entrades al Castell d’Hostalric i les visites en clau, adreçades a un públic més familiar i que són els dos productes més demandats pels visitants.

Al mateix temps, el curs passat també van augmentar els ingressos obtinguts per l'activitat turística al municipi. En aquest sentit, el nou sistema de venda de tiquets en línia està funcionant de forma molt positiva i consolidant-se amb el pas del temps.

Finalment, des de l'Àrea de Turisme ja s'està estudiant la repercussió que té aquest turisme en el comerç local; per exemple, a través d'enquestes al comerç del nucli antic, o mitjançant l'avaluació de resultats de diferents dinàmiques que fan els visitants.