1 de 10
salut

Primera ablació endoscòpica per radiofreqüència d'una lesió precancerosa d'esòfag a la comarca

L'Hospital General de Granollers ha dut a terme amb èxit el primer procediment

Imatge del procediment | Hospital de Granollers
per Nació, Granollers | 12 de gener de 2023 a les 07:00 |
L'Hospital General de Granollers ha dut a terme amb èxit el primer procediment endoscòpic basat en radiofreqüència al Vallès Oriental per a poder tractar un pacient amb esòfag de Barrett i displàsia d'alt grau.

Segons ha explicat el centre, "es tracta d'un procediment mínimament invasiu que consisteix a realitzar una endoscòpia digestiva alta convencional amb sedació profunda en el pacient, tot introduint en el mateix acte un catèter circumferencial connectat a una font de RDF que permet l'ablació del teixit precancerós. El pacient pot marxar a casa després de dues hores de la prova, sense necessitat d'ingrés hospitalari".


També destaquen que aquesta malaltia "requereix controls endoscòpics periòdics, perquè, en un percentatge de casos sortosament baix, pot transformar-se en una lesió cancerígena".

"L'aparició de displàsia d'alt grau és un signe que alerta de la necessitat d'erradicar la mucosa afectada, ja que es tracta d'una entitat clínica amb alt risc de degenerar en càncer".


El centre ha agraït el treball dels equips d'infermeria i mèdics dels Serveis de Digestiu, Anestèsia, Unitat de Diagnòstic Ràpid, Oncologia i Anatomia Patològica del centre.
 

La radiofreqüència endoscòpica es duu a terme en una desena de grans hospitals de Catalunya com a centres referents. Fins ara, els pacients del Vallès Oriental que requerien l'aplicació del procediment s'havien de desplaçar fins a l'Hospital Clínic de Barcelona. "L'aposta de l'Hospital General de Granollers en innovació i creixement de la cartera de serveis ha permès dur a terme de forma exitosa el primer cas al centre", destaca l'hospital granollerí.

 

Participació