El cos de vigilants de Sant Hilari Sacalm tindrà dos agents en tots els serveis

L’Ajuntament impulsa canvis en el funcionament del cos per millorar la seguretat, l'atenció i el suport a la ciutadania

Vehicle del Cos de Vigilants Municipals de Sant Hilari Sacalm
Vehicle del Cos de Vigilants Municipals de Sant Hilari Sacalm | Aj Sant Hilari Sacalm
Redacció
11 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:14h
L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha propiciat un seguit de canvis en el funcionament del cos de vigilants municipals per millorar la seguretat, l'atenció i el suport a la ciutadania. D'entrada, s'ha implantat un calendari que permet disposar d'un parell d'agents a cadascun dels torns cada dia de l'any. Fins ara, sempre hi havia algun torn que estava format per un sol agent i s'ha considerat important ampliar el servei fins a poder garantir, com a mínim, el binomi d'agents durant tots els serveis.

Un altre objectiu ha estat millorar la relació amb el cos de Mossos d'Esquadra. Fa unes setmanes l'alcalde Joan Ramon Veciana i el cap de la Guàrdia Municipal de Sant Hilari, Isaac Riera, es van reunir amb Carles Ribas, cap de l'Àrea bàsica policial de Santa Coloma de Farners, i Josep Vidal, cap de seguretat ciutadana dels Mossos, per intercanviar punts de vista i enfortir la col·laboració entre els dos cossos, que ara es reuniran periòdicament cada tres mesos.

També s'ha acordat el protocol en actuacions de seguretat ciutadana i es recuperen les rondes de proximitat per part dels Mossos d’Esquadra. Si el servei ho permet, es realitzarà conjuntament amb la patrulla de la guàrdia local.

A més, el cos de vigilants ha ampliat les opcions del programari per a registrar incidències i ha fet una formació a tots els agents per conèixer el seu funcionament. Els vigilants municipals informaran d'incidències, actuacions i campanyes sobre temes que puguin afectar la vida diària de la ciutadania a través de les seves xarxes socials.