Marxa Popular del Combat d'Arbúcies per recordar els fets de gener de 1714

S'ha previst un acte institucional amb els ajuntaments de Sant Hilari Sacalm, Espinelves i Viladrau

Recreació històrica del Combat d'Arbúcies
Recreació històrica del Combat d'Arbúcies | Aj arbúcies
Nació
02 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:28h
L'Ajuntament d'Arbúcies ha programat per al dissabte 14 de gener la Marxa Popular del Combat d'Arbúcies i, d'aquesta manera, posar en valor els indrets que el 14 de gener de 1714, en el transcurs de la guerra de Successió, les penyes de Grau Sala i el Molí de les Pipes, situades molt a prop d'aquest antic molí, documentat ja des del segle XIV, i del seu pont medieval, foren l'escenari de l'enfrontament entre les forces borbòniques i els sometents dels pobles d'Arbúcies, Espinelves, Sant Hilari Sacalm i Viladrau.

Precisament, amb els ajuntaments d'aquests municipis es farà un acte institucional que consistirà en la descoberta d'una placa explicativa dels fets del 1714, que vol ser que vol ser un homenatge als sometents i miquelets que van participar en aquells fets heroics i que han arribat als nostres dies amb el nom del Combat d'Arbúcies.

Per poder participar a la marxa, que començarà a les 9 del matí, cal inscripció gratuïta prèvia disponible des d'aquest mateix dilluns al Musaeu Etnològic del Montseny. També s'ha previst una botifarrada popular.
 
Arxivat a