1 de 10
cavalcada de reis del baix montseny

Cavalcada de Reis 2023 a Sant Celoni: recorregut, horaris i totes les novetats

Repàs a les cavalcades de Reis del Baix Montseny

Reis Mags de l'Orient | Jordi Purtí
per Jordi Purtí Pursals, Sant Celoni | 29 de desembre de 2022 a les 14:09 |
Sense les restriccions dels darrers anys la cavalcada dels Reis de Sant Celoni recupera la normalitat i amb algunes novetats. D'aquesta manera Ses majestats es passejaran pels barris amb vehicles clàssics a partir de tres quarts de cinc de la tarda. Seguint amb la tradició els Reis s'aturaran a l'església parroquial de Sant martí per adorar al Nen Jesús, a dos quarts de sis de la tarda.

La cavalcada començarà a les sis de la tarda des de l'avinguda de la Pau i seguirà pels carrers Dr. Trueta, carretera Vella, Sant Martí, Major, plaça de l'església i acabarà a la plaça de la Vila, on a dos quarts de vuit del vespre els nens podran lliurar les cartes a Ses Majestats. Per portar a terme la cavalcada  hi col·laboren un munt d'entitats com Carai com Peta, entre Montseny i Montnegre, Agrupament Escolta i Guia Erol, Colla de Geganters i Grallers, Escoles de dansa de Sant Celoni, Espurnes del Montseny i Timbalers de la Colla de Diables. Durant la cavalcada es donaran caramels sense gluten.


A Sant Celoni el campament dels carters reials es podrà visitar dilluns, dimarts i dimecres 2, 3 i 4 de gener de les cinc de la tarda a les vuit del vespre al recinte medieval de la Força, entrada pel carrer de les Valls. Cal reservar entrada a www.santceloni.cat/entrades i si ve de gust gaudir de la màgia del campament hi haurà una cua (sense reserva d'entrada prèvia) només per visitar la decoració màgica d’aquest espai.
 

Cavalcada de Reis de Sant Celoni Foto: Miquel Comas Dorca

Cavalcada de Reis de la Batllòria: horaris i recorregut

Acollida dels Reis a tots els nens i nenes de la Batllòria, amb entrega de caramels a la plaça de l'Església. Els Reis Mags de l'Orient arribaran pel pont de la Tordera a dos quarts de set de la tarda. L'arribada a la plaça serà a dos quarts de vuit del vespre.

Ja que vénen pel Montnegre i al bosc no hi ha llum, cal indicar-los el camí i, per això, tots els nens i nenes que tinguin fanalet que el portin. Durant la cavalcada es donaran caramels sense gluten.

Organitzen: AFAnya't Montnegre, La Batcolla, Penya Barcelonista "La Batllòria Culé", Colla de Geganters i Grallers de la Batllòria, Consell del Poble de la Batllòria i Ajuntament de Sant Celoni.

Totes les cavalcades de Reis que pots viure al Baix Montseny

Cavalcada a Llinars del Vallès: horaris i recorregut

La cavalcada de Reis de Llinars del Vallès començarà a dos quarts de sis de la tarda. Els Reis de l'Orient arribaran per l'avinguda Pau Casals i pararan davant del Castell Nou. Allà pujaran al castell i des del pati rebran als nens per tal que els hi puguin saludar i parlar amb ells.Els nens i nenes que ho desitgin podran visitar el patge Llibreter per tal de donar-li la carta per a ses majestats els reis mags de l'Orient. Els dies4 de gener de 17 a 20 h. i el 5 de gener d'11 a 13 h.

Es podrà fer el recorregut dins del Castell Nou per veure tots els elements que acompanyaran els reis mags quan arribin el dia 5 a la tarda a Llinars del Vallès. També es podrà fer un fanalet i moltes altres coses.

Cavalcada de Reis de Llinars del Vallès Foto: Aj Llinars del Vallès

Cavalcada a Sant Pere de Vilamajor: horaris i recorregut

A Sant Pere de Vilamajor la cavalcada començarà a les 18h als Camps de la Riera "Camps dels cavalls" de la Rectoria Vella, a l'avinguda Sant Nonet. Tots els caramels que es reparteixin seran sense gluten.

També s'informa que en el cas de qualsevol discapacitat funcional, s'avisi a l'organització i un patge reial acompanyarà fins al Rei d'Orient de referència.


Cavalcada a Sant Antoni de Vilamajor: horaris i recorregut

Enguany, i després dels darrers anys de pandèmica ocasionada per la Covid-19 i les seves restriccions, es recupera la cavalcada reial i es manté la visita en el Porxo de Can Sauleda que lluirà més màgia que mai:

A les 18 h, començarà amb la sortida de les carrosses renovades de Melcior, Gaspar i Baltasar des de l'Escola Joan Casas, tot passant per l'avinguda Catalunya (carretera BP-5107) fins a arribar al Porxo de Can Sauleda. La qual cosa suposarà un tall en aquest tram mentre dura la cavalcada.

A partir de les 18.30 h i fins a les 21 h, Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran al Porxo de Can Sauleda, on l'alcalde Raül Valentín i del Valle, els entregarà la clau màgica que obre totes les cases. Tot seguit, els infants podran apropar-se per parlar i entregar les seves cartes al rei que escolleixin.

Durant la cavalcada no es tiraran caramels ja que els lliuraran els patges reials a la zona del parc, quan els nens i nenes s'apropin a veure a Ses Majestats.
 

Reis Mags de l'Orient de Sant Antoni de Vilamajor Foto: Aj Sant Antoni Vilamajor

Cavalcada a Sant Esteve de Palautordera: horaris i recorregut

Enguany ja pensant en la Nit de Reis del 5 a 6 de gener de 2022, des del 27 de desembre ja hi ha disponibles les Bústies Reials a la Plaça de la Vila que es van esatrenar fa dos anys perquè els nens i nenes de Sant Esteve de Palautordera poguessin fer arribar les cartes a Ses Majestats els Reis d'Orient de forma anticipada.

Ses Majestats els Reis d'Orient, arribaran el dijous 5 de gener a les 18:30h a Sant Esteve de Palautordera. Tradicional cavalcada anual, que seguirà el recorregut habitual i acabarà a la Plaça Major per tal que totes les nenes i nens entreguin la seva carta als Reis Mags d'Orient.

Bústies reials a Sant Esteve de Palautordera Foto: Aj Sant Esteve de Palautordera

Cavalcada a Riells i Viabrea: horaris i recorregut

Ses Majestats arribaran acompanyats dels alumnes de sisè de l'escola El Bruc, el Club Jove de Riells i Viabrea, l'ADF, la Colla de Diables les Vírboles i una carrossa amb personatges Disney. Amenitzarà la cavalcada Batecs del Montseny de l'escola de Música Núria Güells. Acabarà a la plaça de la Vila on hi harà focsa artificials, xocolatada popular i un regal per als nens i nenes.

Començarà a les 17:50 a l'estació i seguirà per l'avinguda ribot, carretera Breda - la Batllòria, Alba Liste, carrer Major i arribada a la plaça de la Vila.

Cavalcada a Santa Maria de Palautordera: horaris i recorregut

Aquest dissabte 31 de desembre al barri del Pont Trencat hi haurà la visita del patge reial de 12 a 12:30 al local social del Pont Trencat. El patge acamparà al barri per recollir en mà les cartes de tots els infants.

la cavalcada en aquest barri de Santa Maria de Palautoredera serà a les 19h. Els Reis d'Orient arribaran pel bosc i passejaran per Moixerigues, Pont Romà i Pont Trencat. S'acabarà al pavelló on es farà entrega de regals i xocolatada.

A Santa Maria de Palautordera el dissabte 3 de gener s'ha programat un taller de fanalets a la plaça de la Vila, a les 11 del matí. El dijous 5 de gener la cavalcada començarà a les 18h amb les tradicionals carrosses i tot el seu seguici. S'acabarà a la plaça de la Vila.

Començarà al passeig de les Escoles i seguirà per Jaume I, passeig del Remei, carrer Major, plaça de les Olles, Anselm Clavé, Antoni Gaudí, Rambla dels Països Catalans i acabarà al carrer Dr. Robert. Recepció de Ses majestats a tots els nens i nenes a l'Envelat.

 

Cavalcada de Reis de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

Cavalcada a Arbúcies: horaris i recorregut

El patge des de les 10:30 h a l'avinguda dels Països Catalans, i tot seguit, recorregut pel carrer Camprodon, fins a arribar a la plaça de la Vila, on recollirà les cartes a tots els nens i nenes. També esafarà un taller de fanalets el dia 3 de gener al Museu Etnològic del Montseny de 16 a 19 h. I el dimecres 4 de genrer els patges recolliran cartes per les cases a les 14h.

La cavalcada de Reis està programada per a les 18:30h del dia 5 de gener amb inici a la plaça 1 d'octubre.

Organitza: Teatre El Centre Parroquial Hi col·labora: Ajuntament d'Arbúcies, ssics Montseny Guilleries (CMG) i Serafins.

Cavalcada de Reis d'Arbúcies Foto: Aj Arbúcies

Cavalcada a Gualba: horaris i recorregut

Pels nens i les nenes que encara no hagin entregat la carta als Reis Mags d'Orient, la Cavalcada tindrà uns punts d'aturada perquè ho puguin fer.

Els horaris aproximats de pas seran els següents:
18:00h Gualba de Baix (punt d’aturada davant el Casal)
18:30h L'estació per la carretera que porta al Roial Parc (punt d’aturada davant el càmping Aqua Alba)
18:45h Roial Parc (punt d'aturada davant el Parc dels Roures)
19:25h Can Pla (punt d’aturada davant les bústies)
19:50h La Barceloneta (punt d’aturada davant la parada del bus a Can Maynou)
20:00h Gualba (punt d'aturada plaça Joan Ragué). A les 19:00h xocolatada per esperar els Reis a la plaça Joan Ragué.
Organitza la Comissió de Festes de l'Ajuntament de Gualba.

Cavalcada de Reis de Gualba Foto: Aj Gualba

Cavalcada a Vallgorguina: horaris i recorregut

Els carters reials arriben a Vallgorguina. El diumenge 1 de gener a les 12h a la plaça de Vila, el dilluns 2 de gener de 17 a 18 h, al local de l'Associació de Veïns de Canadà Park i el dimarts 3 de gener de 17 a 18 h. al Local de l'Associació de Veïns de Baronia del Montseny. Organitza: Ajuntament de Vallgorguina i Comissió de Reis.

La sortida serà a les 18 hores des de l'entrada de Can Puigdemir i el recorregut serà l'habitual.Per motius de seguretat, es farà una parada a la plaça Mossèn Narcís Saguer i els caramels es tiraran i donaran allà mateix.

Els Reis arribaran a la plaça de la Vila on els rebrà l'alcalde Joan Mora.Com és habitual també, Ses Majestats parlaran amb tots els infants, a la porta de l'Ajuntament, un cop acabat, les persones que varen fer la sol·licitud rebran els reis a casa seva.
 

Cavalcada de Reis de Vallgorguina Foto: XBM

 

Participació