La Policia Local tramita nou denúncies penals per curses il·legals a Santa Maria de Palautordera

Uns tres-cents cotxes tunejats es van concentrar al polígon industrial Santa Maria Park

Nació
22 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:48h
Entrada del polígon industrial Santa maria Park de Santa Maria de Palautordera
Entrada del polígon industrial Santa maria Park de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
La Policia Local de Santa Maria de Palautordera ha tramitat nou denúncies a titulars de vehicles que el cap de setmana passat formaven part dels més de tres-cents cotxes que es van concentrar al polígon industrial Santa Maria Park, de Santa Maria de Palautordera. Entre d'altres denúncies s'han obert diligències penals contra la seguretat de trànsit, motiu pel qual s'espera que compareguin davant el jutge.

Segons s'ha informat, la matinada del passat 18 de desembre unes tres-cents cotxes tunejats i la presència del voltant d'unes sis-centes persones es van concentrar a la zona industrial per fer curses il·legals, en paral·lel i trombos amb assistència de públic i erspai il·luminats amb bengales a terra i també hi havia una foguera.

Tant la Policia Local de Santa Maria de Palautordera com els Mossos d'Esquadra de Sant Celoni van rebre l'avís de veïns cap a dos quarts d'una de la matinada que al Polígon Industrial Santa Maria Park hi havia molt soroll i molta gent. Una vegada desplaçats al punt, el va delimitar el perímetre per impedir l'entrada de més vehicles i facilitar la sortida ordenada dels que ja eren dintre la zona. Des de la policia local s'anuncia "tolerància zero per aquestes actituds" i la intensificació del control per evitar-ho.

Aquesta mena de concentracions, amb presència de conductors de vehicles de molta diversitat territorial, es convoquen a través de grups de les xarxes socials amb poc temps i de manera molt ràpida. Un exemple clar és el de Llinars del Vallès que, després d'alguna concentració al municipi l'Ajuntament ha decidit tancar, des del passat mes de novembre, els polígons industrials de Can Prat i Llinars Park les nits de divendres i dissabte per evitar concentracions de cotxes.

De fet, a Llinars del Vallès el setembre de l'any passat es va atacar un vehicle dels Mossos d'Esquadra mentre volia aturar una cursa il·legal de cotxes al polígon Llinars Parc. També a Sant Celoni, els Mossos d'Esquadra, el mes de febrer d'aquest any van poder impedir una cursa il·legal amb una vintena de cotxes.