El Consell Comarcal de la Selva gestionarà 2,8 milions d'euros pel Pla de Sostenibilitat turística

El projecte consta de 17 actuacions que giren entorn del turisme actiu de senderisme i cicloturisme

Interior del castell de Montsoriu
Interior del castell de Montsoriu | Jordi Purtí
15 de desembre del 2022
Actualitzat a les 15:38h

En el marc de la segona convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2022, Catalunya gestionarà 83 milions d'euros dels fons Next Generation: 76 milions dirigits a 17 destinacions catalanes i prop de 7 milions per a l’Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya, impulsada pel Departament d'Empresa i Treball.

Aquest any 2022, el Govern català ha prioritzat els projectes de destinacions turístiques rurals i la destinació turística urbana amb les subcategories següents: espais naturals, territoris rurals amb identitat turística, destinacions rurals costaneres, gran destinació urbana, destinacions urbanes i ciutats amb identitat turística. Les propostes s'han aprovat aquest dimecres 14 de desembre en la Conferència Sectorial de Turisme, tenint en compte les valoracions fetes per la Direcció General de Turisme i la Secretaria d'Estat de Turisme.

Entre els acords els 2,8 milions d'euros al Consell Comarcal de la Selva pel Pla de sostenibilitat turística, la Selva interior.  L'objectiu de la candidatura "PSTD la Selva interior", presentada a la categoria de territori rural amb identitat turística, és potenciar els recursos naturals i patrimonials de la Selva interior que permeti reforçar i consolidar la destinació amb una oferta de qualitat, diversificada i complementària del turisme del litoral.

El projecte consta de 17 actuacions que giren entorn del turisme actiu (senderisme i cicloturisme), de la digitalització del patrimoni i de la seva promoció. El pressupost global i concedit ascendeix a 2.818.170 d'euros, amb un percentatge de cofinançament per part dels fons NGUE del 100%. El període d'execució de les actuacions és de tres anys, concretament es durà a terme de l'any 2023 al 2025. 

Els participants en el projecte són el Consell Comarcal de la Selva, com a entitat executora, i 14 municipis de la Selva interior (Amer, Arbúcies, Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Hostalric, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva, Osor, Sant Hilari Sacalm, Sils i Vidreres) i amb la col·laboració de l'Associació de Turisme de la  Selva.

En la reunió d'aquest dimecres, i en el marc del Pla turístic nacional, també s'han aprovat prop de 7 milions d'euros per seguir potenciant l'Estratègia de turisme enogastronòmic a Catalunya 2022-2027, impulsada pel Departament d'Empresa i Treball. Catalunya com a destinació participa en un projecte compartit amb el territori mitjançant les diputacions, amb actuacions des d'àmbits diferents: infraestructures, transició digital i destinació intel·ligent, atractivitat i competitivitat de producte, identitat i cultura enogastronòmica i màrqueting tàctic. Aquest pla preveu una inversió global de 12 milions d'euros que permetrà accelerar en 3 anys el desenvolupament que s’aconseguiria en una dècada.