1 de 10
literatura

Fanbooks publica la novel·la fantàstica «Fills d'Èodhum. L'amenaça verda», de l'arbucienc Roger Tarrés

Escrita en català, és el primer llibre d'una trilogia ambientada en un món medieval protagonitzat per una jove guerrera d'ulls blaus

per NacióBaixMontseny, Arbúcies | 7 de desembre de 2022 a les 10:35 |
Fanbooks acaba de publicar Fills d'Èodhum. L'amenaça verda, una novel·la fantàstica escrita en català per Roger Tarrés (Arbúcies, 1993). És el primer llibre d'una trilogia ambientada en un món medieval, protagonitzat per una jove guerrera d'ulls blaus, i és també el primer llibre de l'autor. Començar amb una trilogia és "agosarat", reconeix Tarrés, però "la història s'ho mereixia".

Roger Tarrés va estudiar física i treballa en una consultoria de mercats financers. Reconeix, però, que fins a l'últim moment va estar dubtant si estudiar física o història i que amb aquest llibre ha equilibrat una mica la balança. Fills d'Èodhum és fruit, per una banda, de la passió de l'autor per la història i la natura.

"Jo ara mateix estic vivint a Lleida però m'he passat tota la meva infància a Arbúcies, al Montseny. Cada any anàvem al castell de Montsoriu i fèiem visites per tot el parc natural i per tant he begut molt de temes medievals i de natura i des de petit he llegit molta fantasia. Em va sortir natural escriure una història així".

També és fruit una mica de la casualitat. I és que la història neix a l'escola d'escriptura de l'Ateneu de Barcelona. A partir d'un exercici amb els companys, en què una dona havia de ser la protagonista, Tarrés es va inventar que una noia estava en una muntanya i que protegia els seus veïns amb el seu arc.El curs a l'escola d'escriptura el va fer al 2019 i al 2020 va començar a escriure la trilogia. El primer, L'amenaça verda s'ha publicat aquesta tardor i la idea és publicar el segon la primavera del 2023 i el tercer la tardor del 2023. Tarrés ja té el segon escrit, que està en procés de revisió, i està acabant el tercer. "No vull que el lector hagi d'esperar anys per saber com acaba la història", explica.

 

Un exemplar de la novel·la fantàstica, Fills d'Eodhum. L'amenaça verda de l'arbucienc Roger Tarrés Foto: Laura Cortés / ACN

 

Participació