Sant Celoni i Llinars del Vallès seran pioners en implementar el projecte pilot RVAEC de Creu Roja

Es tracta de promocionar l'autonomia personal en els entorns comunitaris i està finançat amb fons Next Generation

Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny ha presentat el projecte RVAEC a l'Ajuntament de Sant Celoni
Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny ha presentat el projecte RVAEC a l'Ajuntament de Sant Celoni | Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny
02 de desembre del 2022
Actualitzat el 05 de desembre a les 9:34h
Sant Celoni i Llinars del Vallès són dos dels pobles pioners en implementar el projecte pilot de la Creu Roja "Reforçant vincles: Promoció de l'autonomia personal en els entorns comunitaris (RVAEC)" finançat per la Unió Europea amb els fons Next Generation. De fet, tan sols nou municipis de l’estat espanyol podran beneficiar-s'hi durant els dos anys que dura el projecte, "així que podem considerar que estem d’enhorabona", ha manifestat el president de Creu Roja i Baix Montseny, Jordi Garcia.

Des d'aquest projecte es pretén implicar tota la comunitat de manera activa per tal d'identificar situacions de vulnerabilitat de les persones grans, fer sensibilització als barris i promoure la cooperació dels diferents agents (entitats, comerços, xarxa de veïns i veïnes i ciutadania en general) per tal de disminuir el risc d'institucionalització de les persones grans. És a dir, l'objectiu és aconseguir que la gent gran pugui romandre al seu entorn (a casa seva, si és on volen seguir vivint) el màxim de temps possible i amb les millors condicions. 

La innovació tecnològica també serà un element clau ja que es contempla que algunes persones usuàries es beneficiïn d'aparells de teleassistència avançada i assistents de veu en l’última fase del projecte.

Jordi Garcia ha expressat a NacióBaixMontseny la seva satisfacció per haver estat escollits per aquest projecte ja que "és l'únic que es fa a Catalunya amb aquestes característiques". Com els dos municipis del Baix Montseny també se'n podran beneficiar a Navarra i Canàries. Ser pioners del RVAEC ha suposat, també, contractar dos tècnics 40 hores setmanals per dur a terme el projecte.

Creu Roja de Sant Celoni i Baix Montseny ja ha fet la presentació als dos ajuntaments dels municipis implicats i també han valorat de manera positiva aquest nou impuls per promocionar l'autonomia personal en els entorns comunitaris.
 

Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny ha presentat el projecte RVAEC a l'Ajuntament de Llinars del Vallès Foto: Creu Roja