Cap de setmana passat per aigua als municipis del Baix Montseny

Alerta per pluges intenses que podrien deixar més de 20 litres per metre quadrat en mitja hora

NacióGranollers
18 de gener del 2013
Aquest cap de setmana es podrien tornar a veure imatges com aquesta
Aquest cap de setmana es podrien tornar a veure imatges com aquesta | Miquel, del Suís
Aquest cap de setmana es podrien tornar a veure imatges com aquesta Foto: Miquel, del Suís

Protecció Civil ha activat aquest migdia la fase de prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió de pluges que poden ser intenses a partir d'aquest divendres a la tarda i aquest dissabte, sobretot al Pirineu i Prepirineu Occidental. A partir d'aquesta tarda i fins demà a la tarda es preveu que es puguin acumular més de 100 litres en 24 hores en alguns indrets i les pluges d'aquest dissabte a la tarda al litoral i prelitoral, també en alguns punts del Vallès Oriental.

Segons indica el Servei Meteorològic , les pluges més fortes arribaran al Vallès Oriental aquest dissabte, i poden deixar més de 20 litres per metre quadrat en només mitja hora. Succeirà el mateix a bona part de Catalunya: Tarragonès, Alt Camp, Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Selva, Gironès i Baix Empordà.

D'altra banda i davant d'aquestes previsions, s'ha emès un avís del pla Inuncat per l'augment dels cabals mitjans dels rius i desguàs dels pantans. Els embassaments de Flix, Riba-Roja i Mequinensa estan desguassant a 850 m3/s. Des de Protecció Civil es recomana molta prudència a les zones habitualment afectades per pluges intenses i es demana no apropar-se als rius i rieres durant una tempesta.