Breda aprova un pressupost de 4,4 milions d'euros per al 2023

Amb els vots favorables d'ERC i els contraris de JxCat i PSC es van aprovar inversions per 1,5 milions d'euros

L'Ajuntament de Breda ja disposa de pressupost per a l'any 2023
L'Ajuntament de Breda ja disposa de pressupost per a l'any 2023 | Aj Breda
Redacció
30 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:03h
El ple de l'Ajuntament de Breda ha aprovat els comptes per a l'any vinent que ascendiran a un total de 4.391.700 euros. El nou pressupost contempla inversions com el canvi de gespa del Camp d'Esports Municipal, la finalització de la urbanització del carrer Sant Hipòlit a la zona on es troba amb la Carretera d'Arbúcies, i altres inversions de caràcter educatiu, cultural, esportiu i en la resta d'equipaments municipals.

Aquestes futures inversions, sumades a les ja pressupostades aquest 2022 i que es duran a terme properament –com l'asfaltat de carrers, la segona fase de rehabilitació del claustre de l'antic Monestir de Sant Salvador o la urbanització de la Zona Esportiva-, suposaran una inversió d'aproximadament 1,5 milions d'euros. Per a dur-ho a terme, en el Pressupost General 2023 es contempla una partida de 400.000 euros destinada a la petició de préstecs bancaris. El punt es va aprovar amb els 8 vots a favor del grup d'ERC i els dos vots en contra de JXCAT i PSC. El regidor de la CUP no va poder assistir a la sessió plenària per una qüestió de causa major.

Convenis amb el Consell Comarcal de la Selva
La sessió plenària ordinària també portava a aprovació diversos convenis amb el Consell Comarcal de la Selva. ës el cas per al suport de personal tècnic/dinamitzador juvenil compartit de l'Espai Jove que es contractarà a través del Consell Comarcal, ja que passarà a formar part del personal d'aquest ens. Punt aprovat amb el vot favorable d'ERC i l'abstenció de JXCAT i PSC.

També l'aprovació del conveni de col·laboració per al desenvolupament del projecte "Ruta de la Tourdera i Riera d’Arbúcies". Punt aprovat per unanimitat. Relacionat amb el turisme, el ple de Breda va aprovar per unanimitat donar-se de baixa de l'associació "La Selva, comarca de l'aigua", també aprovat per unanimitat.

D'altra banda en el plñe de dilluns es va aprovar el Pla de Serveis de recollida de residus porta a porta i Deixalleria Municipal per a l'any 2023: No es contemplen canvis respecte a l’any 2022. El cost serà de 425.000 euros per la recollida porta a porta i de 76.000 euros per al tractament de residus. Punt aprovat amb els vots a favor del grup d'ERC, l'abstenció del grup de JXCAT i el vot contrari del grup del PSC.

Junta de Seguretat Local
un cop el cos de Policia Local de Breda està plenament constituït és necessari dur a terme la constitució de la Junta Local de Seguretat, òrgan on hi ha participació de l'Ajuntament de Breda, Mossos d'Esquadra, Policia Local de Breda i Govern de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de dissenyar el pla de seguretat local i aquelles polítiques de seguretat que s'han de dur a terme dins del terme municipal. Punt aprovat per unanimitat.