Mercats de Nadal 2022 al Baix Montseny: dies i activitats

La capital del Baix Montseny ocuparà els principals carrers del centre neuràlgic amb més d'un centenar de parades de proximitat

Els Reis d'Orient, en una visita a Granollers
Els Reis d'Orient, en una visita a Granollers | T. Torrillas
28 de novembre del 2022
Actualitzat el 16 de novembre del 2023 a les 17:13h
Amb l'entrada al mes de desembre, Sant Celoni es vesteix de gala per lluir el Nadal. La capital de la comarca natural del Baix Montseny ha preparat una Fira de Nadal que recupera el pols prepandèmic amb més d'un centenar de parades de productes de proximitat, tallers nadalencs, encesa de llums, inflables i xarangues que es podran trobar des del carrer Major de Dalt fins a la plaça del Bestiar els dies 3 i 4 de desembre, amb la participació de Comerç Viu, Comerç Sant Celoni, ajuntament de Sant Celoni i Diputació de Barcelona.

Un dels moments esperats i participats és l'encesa de llums que es faraà el dissabte 3 de desembre a la plaça de la Vila, a les sis de la tarda, precedit d'una cercavila musical amb la xaranga Ho peta Street Band, des de la plaça 1 d'octubre fins la plaça de la Vila. Un dissabte que també tindrà una matinal Tradicional i Batucada amb grups de l'Escola municipal de música i teatre de Sant Celoni. Espectacle itinerant.

Xarop de Canya arriba a Sant Celoni el diumenge 3 de desembre per presentar el seu espectacle Anem capa Betlem!, en el qual hiu tindran protagonisme personatges nadalencs que s'han escapat de Els Pastorets i visiten la Fira a les 12 del migdia.

Aquest grup artístic passarà hores a Sant Celoni ja que tornarà a ser el conductor de l'espectacle preparat per a dos quarts de sis de la tarda Nadal amb Folk, mentre els assistents a la Fira esperen el tast de l'escudella de Nadal que es podrà fer a la plaça 1 d'octubre.
 

Fira de Nadal de Sant Celoni amb moltes activitats programades Foto: Jordi Purtí/ arxiu


Pintacares, tasses personalitzades, xapes de Nadal, creació d'un braçalet, test de feltre, taller de dibuix, jocs de taula, El Rey de los dados, sessió de ioga, creació de saquets nadalencs amb biomassa o ornamentació nadalenca amb la tècnica de decoupage són algunes de les moltes activitats programades per aquest primer cap de setmana de desembre a las Fira de Nadal de Sant Celoni.
 

La Fira del Tió a Arbúcies

Fira del Tió d'Arbúcies Foto: AJA

El cap de setmana del 3 i 4 de desembre, Arbúcies celebrarà una nova edició del a Fira del Tió. Una festa que donarà el tret de sortida a les festes de nadalenques.
 
Durant tot el cap de setmana es podrà passejar pel mercat de Nadal amb parades d'artesans i d'articles de regal; visitar el jardí màgic de tions; participar a la gimcana organitzada des del comerç, o gaudir dels diferents tallers que hi haurà per a la mainada, com el de confeccionar un tió amb l'ajuda del mestre tioner, el taller per fer el pal per fer cagar el tió o bé els tallers amb el títol Nadal amb tots els sentits, per descobrir aquesta festa amb la vista, el tacte, l'olfacte, el gust i l’oïda.
 
L'espectacle d'encesa de llums del dissabte a la tarda serà l'acte central de la fira, que tindrà com a protagonista un gran tió, que ve per avisar a tots els nens i nenes que ja és hora de despertar els petits tions que fa tot l'any que dormen! I, tot seguit, es farà cagar el tió gegant, que ensenyarà a tots els nens i les nenes com ho han de fer perquè el dia 24 de desembre tots els tions caguin molt.
 
A banda, durant tot el cap de setmana es podrà gaudir de diferents espectacles familiars, ja que durant el dissabte al matí amb l'espectacle itinerant El tió traginer i, a les 12 del migdia, hi haurà l'animació familiarVisca la xerinola!!! Les activitats seguiran diumenge al matí amb el mercat setmanal al carrer Segimon Folgueroles, el taller de decoració de galetes i l’espectacle Ara ve Nasdal. Trobareu tota la informació del programa del a Fira del Tió aquí: https://www.visitarbucies.com/ca/activitats-i-esdeveniments/fires-i-festes/fira-del-tio-2022.html a l'Instagram @arbucies.montseny.

La Fira dels Torrons a Llinars del Vallès

Foto: Aj Llinars del Vallès

Els propers 3, 4 i 5 de desembre el Castell Nou de Llinars del Vallès acollirà un any la fira d'hivern, la Fira dels Torrons: llumetes de Nadal, caliu, abrics i bufandes, bells amics, més de 70 expositors amb productes artesans, espectacles màgics, música, tallers, maridatges i mil activitats per a grans i petits en un entorn privilegiat.

Amb la tornada a la normalitat el municipi es prepara per rebre una allau de visitants que gaudiran d’una programació d’activitats per començar a viure el Nadal d’enguany. Entre les activitats el maridatge sensorial de caves i torrons, el diumenge 5 de desembre a la Sala Noble del Castell. Limitat a 30 persones.

La Fira de l'Escudella a Santa Maria de Palautordera

La Fira de l'escudella de Santa Maria de Palautordera tindrà moltes parades i botigues al carrer per mostrar els seus millors productes alimentaris, decoratius, tèxtils, complements, regals... Als carrers del centre de Santa Maria de Palautordera el dissabte 17 i diumenge 18 de desembre, durant tot el dia. L'organitza la UBIC de Santa Maria de Palautordera.

A més i haurà activitats per a petits i grans: música, poesia, animació infantil, tallers, conta-contes, atraccions artesanals, caga tió, campament del patge Eliseu, activitats solidàries per la Marató com repartiment d'escudella de Nadal i xocolatada solidàries, pessebre vivent (el dissabte 17 de 16.30 a 20.30 h al parc del Reguissol) i moltes sorpreses més...