El tancament d'Eastman de la Batllòria afectarà 86 persones

De capital nord-americà es dedica a la producció de fil d'acetat de cel·lulosa

El tancament d'Eastman, l'antiga Inacsa, ja no té marxa enrere
El tancament d'Eastman, l'antiga Inacsa, ja no té marxa enrere | NBM
24 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:14h
"86 famílies afectades" i "Stop closure", són els missatges que es poden llegir en una de les pancartes que els treballadors de l'empresa Eastman Chemical Company de la Batllòria han penjat a l'entrada de la fàbrica (antiga Inacsa), després de conèixer que la propietat ha decidit tancar d'una manera definitiva l'empresa. "Ens ha agafat per sorpresa ja que feia mesos, des de finals de juny, que estàvem en un ERTO que s'havia de renovar el desembre i ara ens han comunicat que es tracta d'un ERO i afecta a tot el personal de l'empresa, 86 persones", ha manifestat Antoni Barquero, president del comitè d'empresa.

Les raons al·legades per la companyia de capital nord-americà són de caire organitzatives, de producció i econòmiques. La decisió de l'ERO l'empresa el justifica per les pèrdues i la baixa producció dels darrers dos o tres anys "impossibles d'assumir". Barquero ha manifestat que l'empresa va invertir en maquinària nova per intentar millorar la situació "però mai s'ha posat en funcionament".

Eastman Chemical Company es dedica a la producció de fil d'acetat de cel·lulosa i està instal·lada a La Batllòria des de l'1 de juliol de 2019 quan va comprar els actius de l'antiga Inacsa té la intenció de traslladar la producció de la Batllòria a una altra empresa del grup, segons han informat els treballadors.

Les pròximes reunions entre l'empresa i els treballadors estant agendades per al dimarts 29 de novembre i el 5 de desembre.

El passat mes d'abril els treballadors ja es van manifestar per expressar el seu desacord pel que ells consideraven un incompliment del conveni col·lectiu que es va signar l'any 2020.


















































 
Arxivat a