Sant Pere de Vilamajor vol La Fàbrica oberta

L'alcalde Martí Artalejo explica al vicepresident de la Diputació la importància de rehabilitar aquest local social

Redacció
18 de gener del 2013
Martí Artalejo amb el vicepresident de la Diputació de Barcelona davant La Fàbrica
Martí Artalejo amb el vicepresident de la Diputació de Barcelona davant La Fàbrica | Aj. Sant Pere de Vilamajor
Martí Artalejo amb el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, davant La Fàbrica Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor

El govern de Sant Pere de Vilamajor s'ha proposat com objectiu obrir tan aviat com sigui possible el local municipal La Fàbrica, que actualment és precintat per deficiències en la seva estructura. El local s'ha de destinar a utilitzar-lo com un gran equipament cultural i portar-hi a terme activitats que ara s'han de derivar cap a altres  instal·lacions del poble com la carpa que hi ha al davant de l'ajuntament o bé al local social Les Faldes del Montseny.


Amb l'obertura de La Fàbrica, a més, es podrà dotar el Centre Cívic El Pi Novell, així com les entitats i associacions del municipi, d'un gran espai on realitzar part de les seves activitats. A més a més, permetrà desmuntar la carpa i rehabilitar també la pista poliesportiva.

El problema afegit en què es troba l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor és la  manca de recursos municipalsi per això han de buscar finançaments externs i prioritzar les actuacions municipals. Per tirar endavant aquest projecte, la Diputació ha redactat un estudi tècnic a petició del consistori per a la rehabilitació de La Fàbrica.
Les actuacions que es preveuen realitzar són reforçar amb noves encavallades d'acer l'estructura afectada amb formigó aluminós i adequar tot l'edifici a la normativa actual. Aquesta adequació suposa la millora de la instal·lació elèctrica i l'establiment de mesures de protecció conta incendis. També, per tal de complir amb la normativa, es faran obres per ampliar els lavabos i millorar l'accessibilitat de minusvàlids als camerinos i a l'escenari.

Actuació prioritària

El total de les mesures de rehabilitació suposen una inversió de 181.888 euros. L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha demanat una subvenció del 100% del cost a la Diputació dins del programa de la Xarxa d'Ajuts al Món Local. En aquest sentit, l'alcalde Martí Artalejo va convidar el vicepresident de la Diputació, Ferran Civil, a efectuar una visita a La Fàbrica el passat 11 de gener per tal d'assabentar-se de la importància de l'obra i comprovar personalment la prioritat de l'actuació.

Aprofitant aquesta visita, l'alcalde va acompanyar el vicepresident al centre històric per ensenyar-li el punt d'Informació del Parc Natural del Montseny a la Mongia i fer-li avinent el potencial del centre medieval, que ha estat objecte de la petició d'una subvenció de Fons Europeus per a la seva rehabilitació. Després de fer una visita a la Torre Roja, el vicepresident es va oferir a cedir els serveis tècnics de la Diputació en vista a fer un Pla Director per a la rehabilitació de la Torre i poder-la obrir al públic que visita la Mongia.