S'aprova una proposta de resolució que reclama l'obertura de les urgències pediàtriques a l'Hospital de Sant Celoni

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat avui aquesta proposta presentada pel PSC

Hospital de Sant Celoni
Hospital de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
04 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:25h
El Departament de Salut del Govern de la Generalitat va tancar el servei d’urgències pediàtriques a l'Hospital de Sant Celoni durant la pandèmia, i a dia d’avui, encara no s’ha restablert el servei. Aquest centre sanitari dóna servei a una població infantil d’aproximadament uns 18.000 nens i nenes que ara, si tenen una urgència a la nit o al cap de setmana, s’han de desplaçar a l'Hospital General de Granollers perquè els Centres d’Atenció Primària també estan tancats a la nit.

El tancament del servei d'urgències pediàtriques ha fet augmentar el nombre de persones ateses a l’Hospital General de Granollers i han calculat que un 13,5% de les urgències pediàtriques són provinents de l’àrea d’influència de l’Hospital de Sant Celoni.

El grup parlamentari del PSC ha presentat una proposta de resolució a la Comissió de Salut que precisament, reclama l'obertura de les urgències pediàtriques. Una proposta que s'ha aprovat i que insta al Govern de la Generalitat a dotar dels recursos pressupostaris necessaris, per tal que el Servei Català de la Salut concerti amb l'Hospital de Sant Celoni perquè pugui implantar el servei d'urgències pediàtriques, dins la seva cartera de serveis durant aquest any 2022.

"Esperem que el Govern d'Aragonès compleixi el que s'ha aprovat avui perquè és imprescindible que es torni a oferir el servei d'urgències pediàtriques a l'Hospital de Sant Celoni”, ha explicat el diputat vallesà al Parlament, Jordi Terrades.