El tenor Jordi Mas es desfoga amb la direcció del Liceu

El cantant baixmontsenyenc no ha estat admès al Cor del Gran Teatre després de dos anys d'excedència "voluntària"

Redacció
16 de gener del 2013
Concert de la Fàbrica de Lied celebrat a Breda el mes d'octubre
Concert de la Fàbrica de Lied celebrat a Breda el mes d'octubre | LFL
Jordi Mas en un concert celebrat a Breda l'octubre passat. Foto: LFL

El tenor bredenc, Jordi Mas, critica amb duresa la direcció del Gran Teatre del Liceu, perquè no ha estat admès a la feina al Cor del Gran Teatre una vegada s'han acabat els dos anys d'excedència "voluntària" que havia demanat. Les crítiques del cantant van directament dirigides cap a Jordi Tarragó, director de Recursos Humans, Joan Matabosch, director artístic i Roser Trepat, gerent musical recentment jubilada. Jordi Mas diu en un comunicat que "de moment no em poden tornar a agafar, perquè no tenen feina ni diners". El tenor, en qualsevol cas, recorda que fa només un mes i mig van llogar tot un cor de reforç que fa poc va cantar la Netrebko.

El propi tenor diu que l'equip directiu del Gran Teatre del Liceu es podria haver molestat perquè ha publicat en el facebook que l'actual director José Luís Baso, "havia endollat a Sonsoles Espinosa perquè la dona de l'expresident del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, pogués sortir a una de les millors escenes de la Dama de Piques", explica Jordi Mas en el comunicat penjat al Facebook.

Les crítiques del cantant baixmontsenyenc també van dirigides a Ramon Grau, membre històric del comitè d'empresa del qual assegura que en una reunió va insultar-lo greument "i tot plegat va quedar impune i el propi comitè d'empresa va decidir, per votació, esborrar la gravació on es sentien totes aquestes vexacions cap a la meva persona i va decidir fer desaparèixer l'acta on jo vaig demanar que hi constés tot el que havia passat".

Jordi Mas tanmateix assenyala al membre del del Cor, Gabriel Diap, d'haver-li encerclat el cap en una fotografia que va ser enviada a tothom "vaig decidir demanar l'excedència "voluntària" i ara, després de dos anys no puc ocupar el meu lloc de treball al Gran Teatre del Liceu", conclou el tenor.

La Fàbrica de Lied

Jordi Mas  ha estudiat les carreres de piano i cant superiors. La temporada 2001 va debutar al Gran Teatre del Liceu amb un rol a I puritani. L’any següent guanya les oposicions i entra a formar part del Cor d’aquest mateix teatre i en aquests més de deu anys també ha actuat de solista.

Darrerament ha creat
La Fàbrica de Lied que programa Lieder en diferents espais del Montseny i d’arreu per donar a conèixer aquest gènere amb l’ajuda també de mecenes particulars, empreses i comerços i el patrocini de cançons amb formació prèvia.