La construcció de l'edifici de l'ESO de l'IE Pallerola de Sant Celoni no es preveu abans de l'any 2027

L'AFA es tornarà a manifestar aquest dijous en la sessió plenària de l'Ajuntament per expressar el seu descontentament per la situació

Primeres obres per la col·locació del mòdul prefabricat per a l'ESO de l'IE Pallerola
Primeres obres per la col·locació del mòdul prefabricat per a l'ESO de l'IE Pallerola | Jordi Purtí
Redacció
26 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 15:20h
L'AFA de l'Institut Escola Pallerola es tornarà a manifestar aquest dijous 27 d'octubre en la sessió plenària de l'Ajuntament de Sant Celoni, a partir de les set de la tarda, per expressar el seu descontetament i decepció per l'anunci fet pel Departament d'Educació de retardar l'entrega de l'edifici de l'ESO fins a l'any 2027.

L'anunci, segons s'ha informat des de l'AFA, va tenir lloc dijous de la setmana passada en el decurs d'un Consell Escolar Extraordinari (CEE) que va comptar amb la presència de Jean-Marc Segarra, director general de Centres Públics, i amb en Simó López, director dels Serveis Territorials del Valles Oriental-Maresme, a més de l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, la regidora d'Educació, Anaïs Medina, i la regidora d'Afers Socials, Magalí Miracle.

L'AFA explica que la informació facilitada pel director general va ser que, si s'aproven els pressupostos de la Generalitat es comprometia a encabir "fent saltar a un altre centre de la llista" la construcció de l'institut al Programa d'Encàrrecs d'Actuacions (PEA) del 2023. "Si això passa i no falla res més, tindríem les claus de l'institut al cap de quatre anys, el 2027". Segarra també va dir en el CEE que es comprometia a buscar alguna finestra d'oportunitat "per accelerar el procés".

Paral·lelament a la construcció definitiva de l'edifici d'ESO, preocupa la instal·lació del mòdul prefabricat. Han començat els primers passos de les obres en el terreny on hi havia hagut la casa del conserge que s'ha enderrocat. En aquest sentit, Serveis Territorials va apuntar que la previsió és que estigui instal·lat el dia 7 de novembre i operatiu el dia 21 de novembre, més de dos mesos des de l'inici del curs escolar 2022-2023.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, ha manifestat que sempre han expressat al Departament d'educació el neguit per aquesta situació i han reclamat  des de l'Ajuntament la priorització de les obres del centre i que s'ha interpel·lat a Educació per buscar solucions.



 


 

 
Arxivat a