L'Equip d'Atenció Primària Sant Celoni incorpora dues professionals de Medicina Familiar i Comunitària

Les noves incorporacions han fet créixer la plantilla de l'equip i han permès redistribuir de la població assignada a cada un dels professionals

El CAP de Sant Celoni disposa d'una nova metgessa de família
El CAP de Sant Celoni disposa d'una nova metgessa de família | Jordi Purtí
Redacció
19 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:28h
L'Equip d'Atenció Primària (EAP) Sant Celoni ha incorporat dues noves metgesses, una al CAP Sant Celoni i l'altra al CAP Santa Maria de Palautordera. Així doncs, l'EAP integra ja un total de 20 professionals de Medicina Familiar i Comunitària. Des de l'equip es valora molt positivament l'increment en el nombre de professionals, ja que, segons apunta la seva directora, Maria del Puig Deulofeu, "això ens permetrà donar una atenció encara millor a la ciutadania".

Les noves incorporacions han fet créixer la plantilla de l'equip i, a més, han permès fer una redistribució de la població assignada a cada un dels professionals. D'aquesta manera, s'ha aconseguit que cada professional tingui assignat un volum de població similar, tant en nombre total com per distribució segons franges d'edat.

Tal com explica la directora de l'EAP, "ens trobàvem que, amb el pas dels anys, teníem diferències en el volum i característiques de la població assignada als nostres professionals". I especifica que "es podia donar el cas de professionals amb un gran gruix de població assignada de 80 anys o més i d'altres, que tenien un volum molt més gran de població jove". A la pràctica, això acabava generant diferències significatives.

Ara s'ha repartit de manera equitativa, amb l'objectiu que cada un dels i les professionals de Medicina de Família de l'equip tinguin un volum de feina similar i, en conseqüència, puguin prestar una atenció encara millor a tota la població.

L'EAP Sant Celoni inclou el CAP Sant Celoni, el CAP Santa Maria de Palautordera i els consultoris locals de Sant Esteve de Palautordera, La Batllòria, Gualba i Vallgorguina. A part de professionals de Medicina de Família, l'equip d'atenció primària compta amb molts altres perfils professionals que treballen per donar la millor atenció sanitària a la població: professionals d'infermeria, atenció a la ciutadania, treball social, tècnics i tècniques de cures auxiliars d'infermeria (TCAI), referents de benestar emocional i nutricionistes.