laFilmo del Baix Montseny dedica la seva programació d'octubre a films de bosc i natura

Aquest diumenge es projectarà Tasio en el marc de la VIII Setmana del Bosc i també s'emetrà una entrevista a Martí Boada

Aquest diumenge laFilmo presenta Tasio
Aquest diumenge laFilmo presenta Tasio | laFilmo
Redacció
18 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 20:49h

Aquest diumenge 23 d'octubre i divendres de la setmana vinent laFilmo del BaixMontseny segueix amb la programació de films que versen sobre bosc i natura, col·laborant així en el marc de la VIII Setmana del Bosc que se celebrarà aquest cap de setmana a Sant Celoni.

La pel·lícula programada per aquest diumenege és Tasio (1984). Un preciosista film sobre carboners navarresos de la serra d'Urbasa, rodat amb actors bascos i navarresos familiaritzats amb els accents de la zona i amb no-actors locals que li donen l'extra de credibilitat i realisme que el film destil·la.

El film fou l'òpera prima del també navarrès Montxo Armendàriz que es va passar prop de dos anys amb el seu guió sota el braç, buscant finançament de productora en productora, fins que va trobar a Elías Querejeta, l'atrevit productor basc i descobridor de tota una nissaga de grans cineastes espanyols (Víctor Erice, Carlos Saura, Fernando León de Aranoa, Julio Medem, Jaime Chávarri...). Querejeta el va rodejar del seu equip habitual de producció i el resultat ja és història. Més de vint premis internacionals, èxit de crítica i públic en un viu retrat d'un ofici i una vida que ja no existeix, però que resta immortalitzada en el cel·luloide.

Abans de Tasio, s'emetrà una entrevista amb Martí Boada sobre cinema i bosc amb els seus records i les seves preocupacions mediambientals. De fet, Tasio és una de les seves pel·lícules favorites, així que ens la presentarà en vídeo. L'acte el presentaran i moderaran Dani Vela i Pau Gener Galin, a la sala Bernat Martorell amb entrada lliure.

El divendres 28 d'octubre a l'Altrium es passaraà el fim El caçador amb V.O.S. en català, també la presentaraà en vídeo Martí Boada. La pel·lícula es projectarà a dos quarts del vuit del vespre i l'entrada costarà 4,50 euros.


 
Arxivat a