Paraules, imatges, titelles i suros del Montnegre són «Una pedra a la sabata» de Joan Baixas»

Agafa textos de Perejaume i putxinel·lis de Joan Brossa per obrir la temporada 22/23 del Centre de les Arts lliures

Redacció
17 d'octubre del 2022
Les tres actrius de l'obra Una pedra a la sabata, de Joan Baixas
Les tres actrius de l'obra Una pedra a la sabata, de Joan Baixas | Mariona Omedes
Aquest pròxim dijous 20 d'octubre s'estrena al Centre de les Arts Lliures el projecte guanyador de la primera convocatòria oberta per a companyia resident que es va obrir el 2021.

A partir de textos de Mareperlers i ovaladors de Perejaume i La barba de cordills de Joan Brossa, Joan Baixas presenta una peça de creació que s'articula en dos moviments ben diversos. El primer es connecta amb els temes plantejats per Perejaume sobre la contraposició de l'art lliure i sense fronteres i la necessitat de la vinculació a un lloc concret, a través dels poemes sobre l'univers de l'artista.

La segona part de la peça es vincula al surrealisme dels putxinel·lis de Brossa (representat per primer cop La barba de cordills) que fan d'exemple perfecte de connexió entre les avantguardes i el món rural.

Les intèrprets Joana Vulart, Anna Capacés i Agnès Jabbour transiten per aquests dos llocs amb paraules, imatges, titelles i suros de Montnegre, coreografiant les músiques de Jordi Sabatés i Xavier Albertí, amb disseny de l'espai sonor de Júlia Mata. El procés de construcció de material escènic i de l'escenografia va ser a càrrec de Marina i Joan Baixas, acompanyats pel disseny de vestuari de Toni Miró.

Una pedra a la sabata serà en cartell al Centre de les Arts Lliures del 20 al 30 d'octubre del 2022.
 

Diverses escenes d'Una pedra a la sabata, de Joan Baixas Foto: Mariona Omedes