Raül Garcia: «Crec que al punt on hem arribat no hi ha resposta bona»

El president comarcal i alcalde de Sant Celoni no fa públic el seu posicionament pel càrrec que ocupa

Raül Garcia elegit alcaldable de Junts per sant celoni i La Batllòria
Raül Garcia elegit alcaldable de Junts per sant celoni i La Batllòria | Jordi Purtí
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:12h
Posicionament divers entre la militància del Baix Montseny a la consulta vinculant que, avui i demà, fa Junts per decidir el futur del Govern. Raül Garcia, president comarcal i alcalde de Sant Celoni, és una de les veus autoritzades a la comarca natural i al Vallès Oriental i és per això que "donada la meva posició no em vull significar. Crec, però, que al punt on hem arribat no hi ha resposta bona", ha dit en declaracions a NacióBaixMontseny.

Tot i amb això, s'ha posicionat de manera favorable que el partit posi les decisions transcendentals a mans dels afiliats, "és una manera exemplar d'entendre el que és la democràcia interna d'un partit polític i que, sigui quin sigui el resultat hem de seguir implicats". Al mateix temps lamenta que s'hagi arribat a aquest punt.

La posició neutral de l'alcalde de Sant Celoni no és la mateixa que la d'altres militants del municipi que s'han mostrat obertament favorables a sortir del Govern. és el cas del diputat a Madrid, Josep Pagès, que en una piulada ha recordat que "Dec ser d’una altra època, perquè penso que s’ha de respectar la paraula donada. Ens vam presentar el 14-F amb un compromís. Vam fer un acord de govern per fer-lo efectiu. L’acord no s’ha complert i no es complirà. No podem continuar en aquesta coalició". Favorables a sortir del no si han significat altres militants de Vallgorguina com Xavier Blanquer i Pep Pujol, tots dos regidors de govern de l'Ajuntament de Vallgorguina.

La veu dels alcaldes
Els alcaldes, per la seva banda són més prudents a l'hora de prendre la decisió. Segurament perquè tenen en ment que el maig del 2023 hi ha eleccions municipals i el que ara menys convé és una trencadissa. "Sortir del Govern ens pot portar a ser residuals".

Dani Fernández, alcalde de Sant Esteve de Palautordera ha contestat a NacióBaixMontseny sense problemes que cal "mantenir-se al Govern. Crec que hem de pensar amb el país i la seva governabilitat!".

Menys taxatiu ha estat Marc Uriach, alcalde de Gualba, que assegura que encara no ha pres cap decisió i no ho farà "fins a última hora. En tot cas, el que finalment es decideixi serà l’opció més vàlida.", ha remarcat.

D'una opinió molt semblant és l'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, que assegura que està molt dolgut amb la manera de fer d'Esquerra, però que encara ha d'acabar de reflexionar quin serà el seu posicionament final.