«La meva meta és arribar a un mundial o a unes olimpíades»

L'arbucienc Guido Ballada és campió de Catalunya i Espanya de gimnàstica artística

El gimnasta d'Arbúcies Guido Ballart campió d'Espanya i Catalunya
El gimnasta d'Arbúcies Guido Ballart campió d'Espanya i Catalunya | Cedida Aj Arbúcies
Redacció
06 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:57h
Guido Ballada és un arbucienc de només 12 anys que aquest estiu s'ha proclamat campió d'Espanya en gimnàstica artística en la categoria Base 3. A més, també al juliol va fer-se amb la primera posició del Campionat de Catalunya.
 
Aquest jove només fa 3 anys que practica la gimnàstica artística i ja ha assolit grans èxits amb el Salt Gimnàstic Club. Aquest estiu es va celebrar a Pamplona el Trofeu Nacional Base GAM i Ballada, en la classificació individual, va obtenir la primera plaça del certamen en la categoria Base 3. Cal destacar que Ballada va quedar primer All around, és a dir, va obtenir la major puntuació sumant els punts de cada aparell a la Final General Individual, però també va aconseguir medalla en quatre dels sis aparells: or en salt de poltre, or en barres paral·leles, plata en anelles i bronze en barra fixa. Una victòria in extremis, ja que el seu rival directe ja havia fet tots els aparells i Ballada encara havia de fer el salt del poltre i necessitava treure un 11,035 per igualar al líder, va saltar i va aconseguir un 11,050, obtenint, per tant, l'or en aquest aparell i també a la classificació general.
 
Per altra banda, el mes de juliol Ballada va aconseguir la primera posició del Campionat de Catalunya GAM 2022, després de guanyar la general (All around), va obtenir l’or en anelles, l'or en barra fixa, la plata en barres paral·leles i la plata en cavall amb arcs.
 
Després de tancar una temporada tan existosa, aquest any l'arbucienc ha pujat de categoria i competirà a Via Olímpica 6. "És un nivell molt exigent. Estem entrenant 20 hores a la setmana", explica Ballada, que combina els seus entrenaments a Salt amb dos entrenaments setmanals al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. I assegura que en el món de la gimnàstica artística, la meitat és l'entrenador i l'altra meitat, l'esportista. Ballada assenyala que es vol dedicar professionalment a la gimnàstica i afegeix: “La meva meta és arribar a un mundial o a unes olimpíades”, somriu il·lusionat.
 
Guido Ballada va iniciar-se en el món de la gimnàstica artística amb 9 anys, bastant tard del que acostuma ser habitual en aquesta disciplina, explica ell mateix. Un esport que va descobrir gràcies a la seva germana, Carla Ballada, que també competeix pel Salt Gimnàstic Club i que aquest estiu va aconseguir el plata en paral·leles al Campionat d’Espanya GAF.
 
Arxivat a