El Parc Natural del Montseny amplia el servei del Bus Parc en l'època de més freqüentació de visitants

També s'incrementa la informació als visitants de l'espai natural

Servei del Bus parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny
Servei del Bus parc al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny | Ricard Badia / Diputació de Barcelona
Redacció
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:26h
Coincidint amb l'època amb més visitants, aquesta tardor el Parc Natural del Montseny ha preparat diverses mesures per garantir una bona convivència en els diferents espais on s'hi concentren el nombre més elevat de vehicles i persones. Així, a partir d'aquest cap de setmana 8 i 9 d'octubre, es reforça el servei de Bus Parc amb un increment de la freqüència de pas a la línia que va de Sant Celoni fins a Santa Fe de Montseny, i també la línia de Sant Celoni fins a Fontmartina, que fins ara era només un servei a demanda per passar a ser una línia regular fins al 6 de novembre.

Així mateix, de cara a evitar concentracions de vehicles a les zones de Santa Fe, Matagalls i Fontmartina, aquest cap de setmana es reforça el servei d'informació sobre l'estat dels aparcaments en aquests punts amb informadors situats en els punts d'accés, per evitar situacions de col·lapse i garantir que els aparcaments es fan només en els espais habilitats.

El Parc Natural del Montseny demana a totes les persones que aquesta tardor accedeixin al parc una visita responsable, i evitar problemes de circulació i molèsties als veïns de l'espai natural. Així, el Parc vetllarà per evitar els aparcaments indeguts, amb notificacions per part dels guardes forestals que poden derivar en sancions.

També es demana als visitants que consultin en els diferents punts d'informació que hi ha a l'entrada del Parc a Fogars de Montclús, el Brull i Sant Esteve de Palautordera, les diferents possibilitats alternatives que tenen per accedir al parc amb transport públic. Actualment hi ha cinc línies de Bus Parc en servei com les que van de l'estació de tren de Sant Celoni fins a Santa Fe i Fontmartina, la de l'estació de tren de Palautordera fins al poble de Montseny i les de Vic-Balenyà-Collformic i Vic-Balenyà-Viladrau, també accessibles amb Rodalies.

Activitats al Parc Natural del Montseny
Per aquest cap de setmana hi ha programades moltes activitats al Montseny, com ara la Fira de l'Olla de Breda, la Fira del Bolet de Seva, amb el concurs de receptes, a més del programa de passejades guiades que fan cada cap de setmana. Per les properes setmanes també hi ha programades diverses activitats concorregudes, com la 27a Fira de la Castanya de Viladrau.
 
Des del Parc es recorda que cal respectar la natura i la tranquil·litat de l'entorn evitant sorolls innecessaris, així com respectar les activitats agrícoles i ramaderes, ja que són el mitjà de vida de molts veïns del Parc, i també el patrimoni arquitectònic i artístic que hi trobem. Informadors i guardes forestals poden ajudar els visitants en cas de dubte.