serveis

El taller de memòria d'Arbúcies celebra 10 anys

Més de 250 persones han participat d’aquest taller al llarg d’aquests anys

Deu anys del taller de memòria d'Arbúcies | Aj Arbúcies
per Redacció, Arbúcies, Catalunya | 22 de setembre de 2022 a les 07:00 |
Aquesta setmana ha arrencat un nou curs del taller de memòria, que enguany compleix 10 anys. El taller de memòria, realitzat pel Centre de logopèdia i psicologia Espill d'Arbúcies, és un espai de trobada de gent major de 60 anys on es fan activitats d'estimulació cognitiva, per tal d’afavorir la preservació de les capacitats i habilitats que amb l’edat es van deteriorant.
 

En aquesta desena edició s’ha incorporat un nou grup que es coordina des del CAP a través de la referent de benestar emocional i comunitari i que se suma als dos grups ja existents.
 

En aquest espai, es treballa tant la memòria com altres funcions executives com són l'atenció, el raonament, el llenguatge i també es fan activitats per a treballar la motricitat fina i la creativitat. A més, sempre hi ha moments per a poder explicar vivències i per a intercanviar opinions.
 

Aquest projecte busca fer un treball amb les persones grans del poble, per poder prevenir i retardar aquest deteriorament cognitiu que en major o menor mesura totes les persones experimentem amb l’edat.
 
El regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, explica que s’està treballant amb l’estructuració d’un nou espai de prevenció de la depressió que afecta, sobretot, a la gent gran que viu sola. “L’experiència del taller de memòria és molt positiva i ens ha permès socialitzar persones amb necessitats de treball cognitiu”, conclou Salmeron.
 

 

Participació