distinció

Antoni Bruguera i Manté nomenat fill predilecte de Llinars del Vallès

Bruguera va ser reconegut per la seva trajectòria que el va portar a ser jutge del Tribunal Suprem

Antoni Bruguera i Manté amb l'alcalde Martí Pujol a la sala Noble del Castell Nou de Llinars del Vallès | Aj Llinars del Vallès
per Redacció, Llinars del Vallès, Catalunya | 21 de setembre de 2022 a les 08:43 |

Antoni Bruguera i Manté ha estat nomemat fill predilecte de Llinars del Vallès. la cerimònia d'entrega del títol, atorgat per la seva trajectòria com a jurista, va tenir lloc el passat 16 de setembre a la sala Noble del Castell Nou.

Bruguera va ser reconegut com a fill predilecte per la seva trajectòria que el va portar a ser jutge del Tribunal Suprem per la via del cinquè torn, reservat a juristes de prestigi fora de la carrera judicial però que han destacat ja sigui com a advocats, catedràtics o qualsevol branca del dret.

L'homenatjat va fer un repàs de la seva vida des del seu naixement a Llinars del Vallès el 16 de setembre de l'any 1936, repassant tots els moments que el van portar a ser jutge del Tribunal Suprem i d'altres organismes, com també del Consell General del Poder Judicial, vocal de la Junta Electoral Central, Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, President de Tribunals d'oposició d'accés a la carrera judicial i magistrat de la sala civil del Principat d'Andorra. Bruguera també va repassar moments de la seva vida personal i va fer un agraïment a la seva família i amics que el van acompanyar en l'acte.Cal destacar que l'any 1993, el Consell de Ministres li va atorgar com a reconeixement la Creu de l'Ordre de Sant Raimon de Penyafort, la més alta condecoració que pot rebre un jurista.
 

Placa de reconeixement a Antoni Bruguera i Manté com a fill predilecte de Llinars del Vallès Foto: Aj Llinars del Vallès

 

Participació