parc natural del montseny

Renovat el ferm de la pista d'accés al Turó de l'Home, al Parc Natural del Montseny

L'actuació, amb un cost de ha costat 90.508 euros, també ha servit per naturalitzar una part de la pista, reduint també la seva amplada que ha passat de set metres a quatre metres i mig

Renovació del ferm de la pista d'accés al Turó de l'Home, des de la cruïlla de Penyacans fins a l’aparcament de plana Amagada Foto: XPN / Diputació de Barcelona | XPN / Diputació de Barcelona
per Redacció, 19 de setembre de 2022 a les 15:05 |
La Diputació de Barcelona ha renovat el ferm de la pista que dona accés al Turó de l'Home, al Parc Natural del Montseny, un tram de 4,2 km que va de la cruïlla de Penyacans fins l'aparcament de plana Amagada, al terme de Fogars de Montclús. Es tracta d'una actuació de manteniment dels diferents camins del Parc Natural i ha consistit en la reparació del paviment i el reasfaltat d'alguns trams molt malmesos. L'actuació, amb un cost de ha costat 90.508 euros, també ha servit per naturalitzar una part de la pista, reduint també la seva amplada que ha passat de set metres a quatre metres i mig.

Les obres realitzades es completaran l'any vinent amb la reparació del tram de la pista que va des de l'aparcament de plana Amagada fins al cim de Puig Sesolles, un tram no obert a vehicles motoritzats, excepte per a vehicles de serveis. En aquest aparcament, on hi ha un punt d'informació obert els caps de setmana, l’any 2021 hi van passar 48.075 vehicles, entre cotxes, autocars, motos i bicicletes, amb una estimació d'una mitjana de 105 vehicles/dia.


Les característiques del materials geològics sobre els quals el camí va ser traçat, juntament amb l'antiguitat de l'asfalt, el trànsit de vehicles així com les nevades i gelades anuals, ocasionen desperfectes que provoquen incidències als vehicles així com un risc d'accident per als ciclistes. Abans d'aquesta actuació, en diverses ocasions s'han realitzat tasques de manteniment puntuals de l'asfaltat en alguns trams.

Aquest camí, construït fa prop de quaranta anys, està considerat com a d'ús públic d'acord amb el planejament del Pla especial del Parc Natural del Montseny, per accedir al Turó de l’Home i les Agudes, que representen un dels paratges més emblemàtics del Parc Natural. Aquest camí també dona accés a la base militar de Puig Sesolles, tot i que ja no compta amb personal militar a les instal·lacions.

 

 

Participació