Ofrena floral per commemorar l'11 de Setembre a Sant Celoni

A la majoria de municipis del Baix Montseny també s'ha programat actes institucionals

Ofrena floral al Monument 11 de Setembre de Sant Celoni l'any 2021
Ofrena floral al Monument 11 de Setembre de Sant Celoni l'any 2021 | Jordi Purtí
Redacció
11 de setembre del 2022
L'Ajuntament de Sant Celoni, partits polítics i entitats un any més faran la tradicional ofrena floral al monument 11 de Setembre a partir de 2/4 d'11 del matí que anirà seguida de la lectura del Manifest. També s'ha programat una cercavila d'entitats de cultura popular fins la plaça de la Vila, lloc on a les 12 del migdia hi haurà una audició i ballada de sardanes amb la cobla Els Lluïsos.

La commemoració de l'11 de Setembre també preveu la presència a la mobilitzacióde la Diada de Barcelona amb els autocars que ha fletat l'Assemblea Territorial de Sant Celoni (ANC) i Òmnium Cultural del Baix Montseny.

Altres municipis del Baix Montseny també han programat actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. és el cas d'Arbúcies que a les 10 del matí es farà una recepció oficial a la Sala de Plens. Ahir dissabte es va fer la lectura del manifest a Cal Xic.

A Breda A les 11 del matí tindrà lloc l'acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya amb l’ofrena floral al Monument de Mossèn Pere Ribot a la plaça de l’Església.
 

Ofrena floral a Breda l'any 2021 Foto: Aj Breda


La nit de dissabte 10 de setembre va estar ocupada pels actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, com és habitual. Concentració a la plaça de la Vila i posterior cercavila amb Batecs del Montseny, el grup de batucada de l'Escola de Música Güell de Riells i Viabrea, fins als peus del Turó de Santa Anna. S'hi van unir els Gegants i Grallers de Breda per fer la pujada fins a l’ermita i fer l'enlairada de la Senyera i la lectura del Manifest.

A Gualba a les 11 del matí Ofrena floral a la Plaça Joan Ragué amb la participació de les Entitats del poble. A continuació s’oferirà esmorzar a tots els assistents.

A Hostalric De la mà de l'Ajuntament i el teixit associatiu commemoren la Diada a partir de les 10 del matí amb un esmorzar de pa amb tomàquet i embotit a La Domus-Can Llensa. I a les 11.30 h començarà la tradicional ofrena floral al claustre de l'Ajuntament a càrrec de l'Ajuntament, els partits polítics i les entitats. A més, també tindrà lloc la lectura d'un manifest i el cant de l'himne nacional de Catalunya. La trobada estarà amenitzada per Quartsdeduo i clourà amb la ballada de la sardana La Santa Espina amb la participació dels Saltaires d'Hostalric.

Ahir a la nit es va fer una marxa de torxes des de la Torre dels Frares fins al Castell d’Hostalric.
 

Marxa de torxes a Hostalric Foto: NBM / ARXIU



A Llinars del Vallès acte institucional amb la col·laboració dels Trabucaires de Llinars, l'Esbart Dansaire de Llinars i la Coral Turó del Vent, a la plaça dels Països Catalans. A les 10 del matí.

A Montseny A les 11 del matí a la Plaça de la Vila, Ofrena floral, Parlaments i el Cant dels Segadors. Acompanyament a la flauta de Lluís Casso.

A Riells i Viabrea els actes institucionals se centreran en l'hissada de la senyera, ofrena floral i lectura del manifest amb l'acompanyament musical amb el duet format per Miquel Pascual (piano) i Isaac Rosales (veu).

A Sant Antoni de Vilamajor A partir de les 12 del migdia. Es farà l'entrega de l'ofrena floral al monument de la plaça de l'Onze de setembre i tot seguit, els parlaments institucionals de l'alcalde i dels Grups Polítics Municipals amb el Cant dels Segadors a càrrec de la Coral Lo Rossinyol.

Ahir a la nit marxa de torxes per independènciade Sant Pere a Sant Antoni. La sortida es va fer del Camp de la riera de Sant Pere de Vilamajor i 'arribada a Can Sauleda de Sant Antoni de Vilamajor, amb la lectura del Manifest.

A Sant Esteve de Palautordera la
celebració institucional de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre, tindrà lloc a 2/4 de 12 del migdia a la plaça de la Vila ambla lectura de Manifest, el cant dels Segadors i sardanes amb la Cobla Principal de la Bisbal.

A Sant Feliu de Buixalleu els actes tindran lloc al Gorg d'en Perxistor, A les sis de la tarda concert de música amb Xarop de Nit.

 

l general Moragues l'11-S a Sant Hilari Sacalm Foto: Aj Sant Hilari Sacalm



A Sant Hilari Sacalm A partir d’1/4 de 12 del matí es farà la tradicional ofrena al general Josep Moragues amb l'acompanyament dels atletes, gegants de Sant Hilari i la coral Veus Alegres.

Ahir a la nit l'alcalde Joan Ramon Veciana va recollir a Cardona la Flama de la Resistència que ha encès el peveter hilarienc.

A Sant Pere de Vilamajor a les 12 del migdia, davant l'Ajuntament actes institucionals: Parlaments, cant de la Senyera, ofrena floral i hissada de la senyera i cant dels Segadors.

Ahir a la nit marxa de torxes per independènciade Sant Pere a Sant Antoni. La sortida es va fer del Camp de la riera de Sant Pere de Vilamajor i 'arribada a Can Sauleda de Sant Antoni de Vilamajor, amb la lectura del Manifest.

A Santa Maria de PalautorderaA partir de les 11 del matí a la plaça de la Vila ofrena floral i parlaments. A 2/4 de 12 acte institucional amb lectura del manifest a càrrec de l'ANC Palautordera per acabar amb recital de cançó catalana.  

A Vilalba Sasserra a partir de les 12 del migdia lectura del manifest i hissada de la senyera amb el cant dels Segadors.