1 de 10
obres

Acaba la retirada del cablejat aeri de la plaça de la Vila de Breda per la rehabilitació del nucli històric

En un futur continuaran les actuacions en tot l'àmbit del nucli històric per a la seva rehabilitació i millora

Ajuntament i plaça de la Vila de Breda | Jordi Purtí
per Redacció, Breda, Catalunya | 13 de setembre de 2022 a les 06:25 |
Els treballs de retirada de cablejat aeri de l'entorn de la plaça de la Vila de Breda ja s'han acabat. Una actuació que s'emmarca en la línia de rehabilitar i millorar l'aspecte del nucli històric del municipi. La més destacada va ser la rehabilitació de la façana nord de l'Ajuntament, que dona al carrer Nou. Es va repicar tota la paret de la façana, deixant-la apta per aplicar un arrebossat amb morter de calç i després es va pintar amb pintura mineral de silicats.

A la mateixa actuació es va adequar l'estructura del pis superior per donar una imatge més uniforme amb la resta de l'edifici, tant a la façana nord com a l'oest, que acull l'entrada principal. També es van sanejar els pilars de formigó i les bigues que es van deixar a la vista en el moment de la seva construcció, reparant les irregularitats existents amb un material elàstic i el posterior pintat de tots els elements. Finalment es van incorporar trencaaigües de granit a les finestres.


Des de l'any 2021 s'han dut diverses actuacions  com l'entrada del Museu Municipal Josep Aragay, que es va renovar completament. Es va instal·lar una estructura que reprodueix diversos dibuixos de Josep Aragay per a donar-li un tret distintiu a l'arribada de l’equipament.
 

Finalment, la retirada del cablejat aeri de l'entorn de l'edifici de l’Ajuntament i la plaça de la Vila ha estat la darrera que s'ha dut a terme fins ara. S'han eliminat els encreuaments aeris integrant el cablejat en altres façanes o fent-lo pasar per sota terra, deixant lliures les façanes del consistori de qualsevol element d'aquest tipus d'instal·lacions.
 

Aquestes actuacions dignifiquen i embelleixen l'entorn de l'edifici de l’Ajuntament i de la plaça de la Vila, tant com s'havia fet i es continuarà treballant en altres punts del nucli històric del municipi. Alguns exemples anteriors són la rehabilitació de la façana de l'església de Sant Salvador o el sanejament i creació de la plaça del Claustre, entre d'altres. En un futur continuaran les actuacions en tot l'àmbit del nucli històric per a la seva rehabilitació i millora.
 

 

Participació