La bredenca Anna Anglisano coordina l'equip estatal que ha participat a l'Olimpíada Internacional de Ciències de la Terra

La geòloga de Breda i els seus estudiants han aconseguit nou reconeixements

Anna Anglisano amb tot l'equip espanyol que ha participat a l'Olimpíada de Ciències de la Terra 2022
Anna Anglisano amb tot l'equip espanyol que ha participat a l'Olimpíada de Ciències de la Terra 2022 | Anna Anglisano
Redacció
05 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:46h
La geòloga de Breda, Anna Anglisano, ha coordinat l'equip espanyol que ha participat en una nova edició de l'Olimpíada Internacional de Ciències de la Terra (International Earth Science Olympiad, IESO), la darrera setmana. Aquest esdeveniment ha reunit més de 250 estudiants de més de 40 països per a posar a prova els seus coneixements de geologia, geofísica, astronomia, oceanografia i ciències del medi ambient entre altres disciplines.

Els quatre estudiants que han format l'equip estatl han sigut Manuel Céspedes Gallardo, d'Almeria; Pau Martínez Martínez, d'Alacant; Andrés Palomino Anes, de Càceres; i Andrés Mirat Rojo, de Càceres. Un equip que ha aconseguit premis en totes les categories: DMT (Data Miting Test), ESP (Earth System Project) i NTFI (National Team Fiel Investigation). En total 9 reconeixements.

Els participants també van tenir temps per fer sortides de camp i/o visites culturals per les comarques gironines. Van fer recerca a Canet d'Adri, reconeixent la geologia litoral de la costa Brava de L'Escala, Sant Martí d'Empuries i Sant Antoni de Calonge. Van visitar el jaciment Arqueològic d'Empúries, el centre espai AQUAE a Caldes de Malavella i el Camp dels Ninots, el Rocar de Santa Coloma de Farners.

També la geologia de volcans al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i visitat el centre d’interpretació dels volcans Espai Cràter. Van recòrrer la ciutat de Girona tot estudiant la Pedra de Girona tant a les Pedreres com en els edificis històrics de la ciutat.

A l’Estat espanyol qui coordina les Olimpíades i fa viable la participació dels alumnes a la competició internacional és l'Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra. A nivell internacional aquestes proves han estat coordinades per l’equip italià.