Ja es coneixen els projectes finalistes dels Pressupostos Participatius d'Hostalric

Els veïns podran votar els que volen que es duguin a terme entre l'1 i el 14 de setembre

Els veïns d'Hostalric podran escollir entre 10 projectes
Els veïns d'Hostalric podran escollir entre 10 projectes | Ajuntament d'Hostalric
Redacció
26 d'agost del 2022
Actualitzat a les 8:23h
Els veïns majors de 16 anys empadronats al municipi d'Hostalric podran votar, a partir del pròxim dijous, 1 de setembre, i fins al dia 14, les actuacions que volen que es duguin a terme de les que han quedat seleccionades als Pressupostos Participatius. Així, decidiran a quins projectes volen destinar 35.000 euros de la partida d'inversions del pressupost municipal. 

En total hi ha 10 projectes finalistes que han sorgit de les propostes fetes per la població a través del Fòrum Ciutadà, i que han estat validades prèviament pels serveis tècnics. D'aquests 10 projectes, cada ciutadà en podrà votar 3. Les votacions es poden fer a través de l'app Hostalric al mòbil o dipositant una butlleta a l'urna habilitada a l'OAC. 

L'acte d'escrutini serà públic, i es farà el dia 16 de setembre a les 12h a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

En la primera fase del projecte es van rebre 101 propostes, que es van filtrar, validar i quantificar econòmicament per part dels serveis tècnics, i aquelles que complien els requisits es van valorar per part de la ciutadania en el Fòrum de Priorització, d'on van sortir les 10 finalistes. 

Quines són les propostes finalistes als Pressupostos Participatius?
Les 10 propostes que han arribat a la fase final dels Pressupostos Participatius són l'adquisició d'un escenari portàtil amb sostre, crear una zona d'horts comunitaris, fer les actuacions necessàries perquè la via pública assoleixi les condicions d'accessibilitat, instal·lar papereres fraccionades per reciclatge als carrers, plantar arbres i col·locar bancs a la vorera de davant de l'escola Verge dels Socors, adequar una zona de pícnic a la falda del Castell, posar una font a la plaça de l'Institut Vescomtat de Cabrera, millorar la plaça de davant de l'escola per fer-la més segura per als infants, construir un skate park i instal·lar tendals o altres solucions d'ombra als principals parcs i places. 

Pràcticament totes les propostes tenen un cost estimat de 35.000 euros, que és la quantitat total dels Pressupostos Participatius, excepte la col·locació de la font (500 euros) i la plantació d'arbres i bancs (15.000 euros). Les papereres fraccionades tindrien un cost de 500 euros la unitat.