Hostalric es dota amb una nova ordenança reguladora de la carta de colors del nucli antic

L'objectiu d’aquesta normativa és promoure la rehabilitació i l'embelliment de les façanes dels edificis del nucli antic del municipi

Nucli antic d'Hostalric
Nucli antic d'Hostalric | Aj Hostalric
Redacció
19 d'agost del 2022
El Ple de l'Ajuntament d'Hostalric, va aprovar en sessió plenària per unanimitat la nova Ordenança reguladora de la carta de colors del nucli antic del municipi; una proposta presentada per la Regidoria d’Espai Públic i Urbanisme. La normativa regula tant els acabats com el tractament cromàtic que han de tenir les façanes dels edificis del nucli antic d'Hostalric.
 
Sergi Regàs, regidor d'Espai Públic i Urbanisme, avança que "fins ara ens regíem per les normatives generals del POUM, però això generava molts dubtes i confusions entre els veïns i veïnes a l'hora d'escollir i definir els colors exactes de les façanes". En aquest sentit, la nova ordenança ordena i facilita als vilatans el procés d'escollir els colors de les façanes; i també incentiva a la població a rehabilitar, embellir, millorar l'aspecte visual i pintar l'exterior dels seus edificis del nucli antic.
 
"Es tracta d'una normativa molt necessària i que se suma al conjunt de taxes i bonificacions que té a disposició la població del nucli antic d'Hostalric per a executar reformes i rehabilitacions als habitatges”, afegeix Sergi Regàs. En paral·lel, la nova ordenança també regula altres aspectes visuals de les façanes; entre ells, la instal·lació dels conductes, la prohibició de deixar la façana amb totxo sense arrebossar ni pintar (excepte si es d'obra vista o de pedra), els cablejats, o les instal·lacions vistes de les façanes, entre d'altres.