Protesta de la PAH per evitar un desnonament del Banc Popular

L'acció s'ha portat a terme aquest migdia a Arbúcies perquè l'entitat bancària portarà a subhasta l'habitatge d'una família del poble

Redacció
11 de gener del 2013
Jordi Romero, portaveu de la PAH d'Arbúcies, explica l'acció d'aquest migdia
Jordi Romero, portaveu de la PAH d'Arbúcies, explica l'acció d'aquest migdia | Jordi Purtí
Jordi Romero, portaveu de la PAH d'Arbúcies, explica l'acció d'aquest migdia Foto: Jordi Purtí

Una trentena de persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Arbúcies (PAH), amb el suport de les plataformers de Tordera i Blanes, s'han concentrat aquest migdia davant la sucursal del Banc Popular d'Arbúcies per protestar contra el desnonament que vol practicar aquesta entitat bancària a una família d'Arbúcies. Els manifestants, amb samarretes verdes i pancartes amb l'eslògan "stop desnonaments", han repartit octavetes als veïns del municipi explicant els motius de l'acció que, en cap moment ha impedit la feina habitual de la sucursal. A la directora de l'entitat bancària li han lliurat una carta de l'Ajuntament en la que demanen al banc que aturi el desnonament.

Segons que ha informat la PAH aquest dilluns vinent el Banc Popular portarà a subhasta l'habitatge d'aquesta família que no ha pogut pagar l’hipoteca. En aquesta subhasta, el Banc Popular, es quedarà l’habitatge pel 60% del valor, desprès els farà fora de casa i els continuarà reclamant el 40% que en teoria no s’ha cobrat a la subhasta.

El portaveu de la PAH d'Arbúcies, Jordi Romero, recorda que d'aquesta manera el Banc Popular "es queda amb tot el que ja ha cobrat i amb l'habitatge, que podrà tornar a vendre i la família es quedarà sense casa i un deute de per vida". Segons Romero, abans d’arribar a aquesta situació la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, el mes de març de 2012 ja va demanar negociar, però "no hem tingut cap resposta per part del Banco Popular". En aquest sentit, la PAH demana l’aturada immediata d’aquest i de tots els desnonaments i execucions hipotecàries, la dació en pagament i la creació d’un parc d'habitatge social de lloguer amb els pisos buits dels bancs.

Cancel·lar comptes
Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Arbúcies es demana que els ciutadansd envïin cartes al Banc Popular demanant que aturin els procediments hipotecaris i que donin la dació en pagament. A més, insten als clients de l'entitat bancària que cancel·lin els contes i les llibretes, que donin cap negoci a bancs que fan fora a la gent de casa seva i que siguin participatius amb les accions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per impedir els desnonaments.