1 de 10
meteorologia

Perill de pluja intensa al Baix Montseny aquest dimecres

Les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts i poden anar acompanyades de tempestes i pedra

Cel de tempesta a Manresa | Marc Peralba
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 17 d'agost de 2022 a les 00:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 17 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pluja fa uns dies que és protagonista a Catalunya i ha vingut per quedar-se. La mostra és que durant aquest dimecres hi haurà fins a 28 comarques en perill per ruixats intensos. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts i poden anar acompanyades localment de tempestes i pedra.

En concret, les comarques en perill alt -el segon més elevat- durant el matí de dimecres seran el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Maresme. Totes elles passaran a perill moderat, mentre que durant tot el dia també estaran en aquest nivell el Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, l'Anoia, la Segarra, el Solsonès, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Bages, el Moianès, Osona, el Ripollès, la Garrotxa, la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà i l'Alt Empordà.

 

Davant aquest escenari, per ara, Protecció Civil manté activat el pla Inuncat en nivell de prealerta. Tot després que aquest dimecres ja es produïssin pluges a gran part del territori. De fet, aquest llindar de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts ja s'ha superat als municipis d'Alcarràs (30,2), Torredembarra (30,2), Cunit (21) i Batea (20,5). La pluja que s'ha viscut aquest dimarts al Camp de Tarragona també va deixar una forta pedregada i ratxes fortes de vent. Va ser el cas per exemple de Reus, la Secuita, Vila-secaAltafulla Tarragona.


De cara al dijous, les pluges aniran a menys però el perill es mantindran en alguns territoris. Així doncs, de 12 de la matinada a les sis del matí l'alerta es manté a nivell moderat el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme mentre que 12 del migdia a 18 hores el perill moderat es trobarà al Ripollès, la Garrotxa i Osona.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació