Un dia sense aigua a la Batllòria per culpa d'una avaria difícil de localitzar

El PSC de Sant Celoni i la Batllòria assegura que demanarà un ple extraordinari per tractar aquesta problemàtica

Veïns i veïnes de La Batllòria emplenant garrafes d'aigua d'un camió cisterna
Veïns i veïnes de La Batllòria emplenant garrafes d'aigua d'un camió cisterna | TV3
Redacció
08 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:10h
Malestar entre els veïns i veïnes de la Batllòria, al terme municipal de Sant Celoni, per haver estat un dia sencer sense aigua. Des del divendres 5 d'agost a les set de la tarda fins el dissabte 6 d'agost a dos quarts de set de la tarda quan es va comunicar que es restablia el servei. Les queixes a través de trucades telefòniques com de comentartis a les xarxes socials s'han dirigit tant a la companyia Agbar, empresa concessionària del servei per la tardança en localitzar l'avaria que ha provocat el tall del subministrament com a l'equip de Govern de l'Ajuntament de Sant Celoni pel retard en subministrar una cisterna d'aigua potable ja que, fins el dissabte a les sis de la tarda no es va habilitar.

El tall d'aquest cap de setmana no ha estat puntual, tal com recorden els afectats "durant aquest any 2022 la interrupció del subministrament ha estat constant" i un dels més greus el passat mes de maig quan una avaria va deixar sense aigua durant força hores més de 400 veïns de La Batllòria i també va ser necessari portar un camió cisterna. "Les instal·lacions són molt velles fer-hi obres, com la construcció del nou dipòsit", exigeixen els batlloriencs.

I qui també hi ha dit la seva ha estat el PSC de Sant Celoni i la Batllòria. El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Celoni, Eduard Vallhonesta, ha assegurat que "és una demostració més de la incapacitat del Govern municipal per afrontar el problema de l'aigua a La Batllòria". També han denunciat que és intolerable que s'hagi d'estar un dia sencer sense aigua sense poder portar a terme les necessitats bàsiques i per això "demanarem un ple extraordinari per tractar aquesta problemàtica", ha assegurat Vallhonesta.

La companyia d'aigua atribueix el retard en el restabliment del servei d'aigua a "les dificultats" per localitzar l'avaria, que es va produir en un tram de 9 quilòmetres de canonada. Agbar també ha informat que està estudiant la viabilitat de substituir el traçat de la canonada. En aquest sentit, amb l'Ajuntament de Sant Celoni, han redactat un projecte per la construcció d'un nou dipòsit que ha de "garantir el subministrament d'aigua". Està previst que les obres s'iniciïn abans que finalitzi l'any.

 
Arxivat a