Tretze entitats de Sant Celoni intervenen en el ple per manifestar que «no ens sentim cuidades»

L'alcalde diu que pot tenir discrepàncies amb alguns punts del manifest però que les portes «són obertes per si hi ha algun punt de conflicte»

Dues representants de les entitats llegeixen el manifest en el ple de l'Ajuntament de Sant Celoni
Dues representants de les entitats llegeixen el manifest en el ple de l'Ajuntament de Sant Celoni | Cedida
Redacció
29 de juliol del 2022
Actualitzat el 02 d'agost a les 12:58h
Tretze entitats de Sant Celoni han intervingut en el ple ordinari de l'Ajuntament celebrat aquest dijous al vespre per manifestar que "no ens sentim cuidades" per part del consistori i asseguren que acumulen situacions que dificulten la seva tasca. Segons aquestes entitats "sempre estem quan se'ns demana dinamitzar el poble", com la Festa Major, però també volen facilitats per portar a terme els seus actes autogestionats.

En aquest context, les entitats -Assemblea de Joves de Sant Celoni, La Clau, Casal Popular del Baix Montseny, Casal de Joves La Fera, Col·lectiu LGTBI La Vorera, Colla Bastonera Quico Sabaté, Gita de Bruixa, Banc de Temps, Plataforma d’Afectats per l’Habitatge i el Capitalisme, Cohabitatge, Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, Escola Popular, La Renegà, Cooperativa d’habitatge feminista, Horts Comunals Sant Celoni- consideren que Sant Celoni és un poble viu que necessita del servei del ciutadà de les entitats i s'enfronten a unes restriccions d'espai i d'horaris que els limita i això repercuteix directament en la ciutadania. "Nosaltres, avui, organitzades reclamem cura i atenció". Diuen que volen sumar amb la resta d'entitats dsel poble "que sabem que també pateixen aquesta situació".

Per la seva banda l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, ha agraït el posicionament perquè assegura que això ela ajuda a entomar temes i treballar-los. Recorda que ell mateix forma part del teixit associatiu del municipi i, per això, hi ha punts del manifest "que hi puc discrepar. és una visió per cdompartir-la i que tothom si senti partícep". En aquesta línia diu l'alcalde que cal tenir present l'interès comú com el tema d'horaris i trobar un punt d'equilibri i conviure amb la ciutadania.

Garcia remarca que a Sant Celoni hi ha prop de 150 entitats i "em sento orgullós de la feina que fan pel municipi. Entitats que són diverses i plurals". L'alcalde de Sant Celoni també resapon a les entitats que han estat presents al ple que "les portes de l'Ajuntament són obertes i si hi ha un punt de conflicte en podem parlar".

Cuidar Les Entitats És Cuid... by jordi purtí

Arxivat a