Ple Ajuntament Breda

Suport del ple de l'Ajuntament de Breda als cossos de Vigilants i Guàrdia Municipals

La moció presentada per la Policia Local es va aprovar amb els vots d'ERC, Junts i PSC i el contrari de la CUP

ERC, Junts i PSC han donat suport a la moció de suport als guàrdies municipals. La CUP hi ha votat en contra. | Aj Breda
per Redacció, Breda, Catalunya | 27 de juliol de 2022 a les 10:38 |
El ple ordinari de l'Ajuntament de Breda celebrat aquesta setmana ha aprovat una moció presentada pel cos de la Policia Local en defensa dels municipis que disposen de cossos de Vigilants o Guàrdia Municipal i també en defensa dels mateixos cossos de vigilants. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups (ERC, Junts i PSC) excepte el de la CUP, que va votar en contra.

La moció reclama a la comissió redactora de la Llei Integral de Seguretat de Catalunya del Parlament de Catalunya que siguin reconeguts com a actors policials els Agents, Guàrdies i Vigilants Municipals.


També es demana que els Agents, Guàrdies i Vigilants Municipals siguin reconeguts i regulats com el que són, policies locals de Catalunya; així com que s'estableixi a la nova llei l'obertura d'un període d'adaptació i formació que garanteixi el traspàs dels vigilants municipals a policia local. La moció aprovada serà traslladada a tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya.

El text de la moció recorda que a Catalunya hi ha 135 municipis de menys de 10.000 habitants que disposen de Guàrdies Municipals -anomenats genèricament Vigilants Municipals-. Un col·lectiu de professionals de 441 agents que donen servei de seguretat a uns 432.000 habitants segons les dades facilitades per l'Associació d'Agents, Guàrdies i Vigilants Municipals de Catalunya i que es desprenen del treball de camp elaborat al mes de març de 2022.


La moció també recull que "si els guàrdies, agents o vigilants municipals no són reconeguts com a policia, els municipis que en disposem satisfactòriament i amb un resultat més que demostrable, patirem un fort retrocés en la seguretat, i els nostres habitants es convertiran en ciutadans de segona només pel fet de viure a poblacions rurals".

 

Participació