Suport del ple de l'Ajuntament de Breda als cossos de Vigilants i Guàrdia Municipals

La moció presentada per la Policia Local es va aprovar amb els vots d'ERC, Junts i PSC i el contrari de la CUP

ERC, Junts i PSC han donat suport a la moció de suport als guàrdies municipals. La CUP hi ha votat en contra.
ERC, Junts i PSC han donat suport a la moció de suport als guàrdies municipals. La CUP hi ha votat en contra. | Aj Breda
Redacció
27 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:13h
El ple ordinari de l'Ajuntament de Breda celebrat aquesta setmana ha aprovat una moció presentada pel cos de la Policia Local en defensa dels municipis que disposen de cossos de Vigilants o Guàrdia Municipal i també en defensa dels mateixos cossos de vigilants. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups (ERC, Junts i PSC) excepte el de la CUP, que va votar en contra.

La moció reclama a la comissió redactora de la Llei Integral de Seguretat de Catalunya del Parlament de Catalunya que siguin reconeguts com a actors policials els Agents, Guàrdies i Vigilants Municipals.

També es demana que els Agents, Guàrdies i Vigilants Municipals siguin reconeguts i regulats com el que són, policies locals de Catalunya; així com que s'estableixi a la nova llei l'obertura d'un període d'adaptació i formació que garanteixi el traspàs dels vigilants municipals a policia local. La moció aprovada serà traslladada a tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya.

El text de la moció recorda que a Catalunya hi ha 135 municipis de menys de 10.000 habitants que disposen de Guàrdies Municipals -anomenats genèricament Vigilants Municipals-. Un col·lectiu de professionals de 441 agents que donen servei de seguretat a uns 432.000 habitants segons les dades facilitades per l'Associació d'Agents, Guàrdies i Vigilants Municipals de Catalunya i que es desprenen del treball de camp elaborat al mes de març de 2022.

La moció també recull que "si els guàrdies, agents o vigilants municipals no són reconeguts com a policia, els municipis que en disposem satisfactòriament i amb un resultat més que demostrable, patirem un fort retrocés en la seguretat, i els nostres habitants es convertiran en ciutadans de segona només pel fet de viure a poblacions rurals".