Marina Vallo, de Sant Celoni, una de les vuit artistes internacionals de l'Street Art Festival de Torrefarrera

De l'1 al 8 de setembre els muralistes plasmaran a les parets del municipi lleidetà propostes socials sobre el respecte pels animals i la natura, la cultura popular o les emocions

Marina Vallo, artista muralista de Sant Celoni
Marina Vallo, artista muralista de Sant Celoni | Cedida Marina Vallo
01 d'agost del 2022
La muralista de Sant Celoni, Marina Vallo, és una de les vuit artistes internacionals que de l'1 al 8 de setembre participarà a la sisena edició de l'Street Art Festival de Torrefarrera (Segrià) que enguany bat el rècord de propostes amb 50 idees presentades provinents de diferents parts del món.

L'artista celonina ha explicat a NacióBaixMontseny que li fa molta il·lusió poder-hi participar i que és la primera vegada que Sant Celoni surt al cartell com artista muralista i que és una oportunitat perquè la gent s'adoni del que "les celonines fem pel món, ja que costa molt que una dona artista pugui pintar murals de grans dimensions".
 
Juntament amb Maria Vallo també hi participaran els muralistes: AraL d'Alcanar, BK de la Seu d'Urgell, Panga i CO d'Arbeca, Thomàs de Barcelona, Alisa Host de Suïssa, Tara de Marroc i Alessiainart de Xile que plasmaran a les parets de Torrefarrera unes propostes socials que parlen sobre el respecte pels animals i la natura, la cultura popular o les emocions, entre altres. Per primer cop, a més, aquesta edició compta amb paritat de gènere, situació que no és habitual en aquests certàmens, on predominen les obres signades pels homes.

El TSAF és un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals. Quan finalitzi aquesta edició, s’hauran pintat 54 murals a concurs en prop de 4.900 metres quadrats de parets del municipi.

Com en edicions anteriors, l'objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l'art urbà com a mitjà d'integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajudarà a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art a peu de carrer. Amb aquesta finalitat, es convoca anualment aquest esdeveniment obert a grafiters i artistes urbans.
 

Marina Vallo pintant un mural al Col·legi La Salle de Sant Celoni Foto: Cedida Marina Vallo

Arxivat a