Vilalba Sasserra s'autogestiona l'aigua per combatre la pujada dels preus d'ATLL

Ha acabat la concessió amb Sorea i utilitzarà personal propi de l'Ajuntament per no repercutir l'augment als usuaris finals

Redacció
10 de gener del 2013
Joan Pons Fiori, alcalde de Vilalba Sasserra
Joan Pons Fiori, alcalde de Vilalba Sasserra | Jordi Purtí
Joan Pons Fiori, alcalde de Vilalba Sasserra Foto: Jordi Purtí

L'alcalde de Vilalba Sasserra, Joan Pons, ha anunciat que una vegada acabada la concessió d'abastament d'aigua al municipi amb la companyia Sorea, a partir d'aquest any 2013 l'Ajuntament en farà la gestió directe. La decisió l'han presa després del fort augment de les tarifes per part d'Aigües del Ter Llobregat (ATLL) als municipis "la finalitat és no haver de repercutir l'augment als usuaris finals".

Joan Pons explica que la gestió es farà amb personal propi de l'ajuntament i amb la incorporació d'una persona que farà tasques de manteniment, lectura de comptadors i averies. L'Ajuntament de Vilalba Sasserra ha delegat el cobrament de la taxa a la Diputació de Barcelona. "Tot això ens permet no fer una pujada de preus que d'altra manera ens hauríem vist obligats a fer", assegura l'alcalde.
 
D'altra banda, el consistori vilabenc és el tercer any consecutiu que no incrementa les  taxes i els tributs al municipi.