Humana recupera al Baix Montseny 85 tones de residu tèxtil el primer semestre de 2022

El 90 per cent de la roba usada recuperada té una segona vida

Humana recupera 85 tones de residu tèxtil al Baix Montseny en els primers sis mesos de l'any 2022
Humana recupera 85 tones de residu tèxtil al Baix Montseny en els primers sis mesos de l'any 2022 | Humana
19 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:35h
La recollida selectiva del residu tèxtil a través dels contenidors d'Humana al carrer ha suposat  recuperar un total de 85 tone sal Baix Montseny el primer semestre de l'any 2022, segons el balanç que ha fet l'entitat Humana que gestiona el servei. Això ha permès evitar evitar l'emissió a l'atmosfera de 510 tones de CO₂. Per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per a ser incinerat) s'evita l’emissió de 6,1 kg de CO₂.

El residu tèxtil (roba, calçat, complements i tèxtil de llar), que es diposita en els contenidors situats en la via pública, un cop classificat, té una segona vida "gairebé el 60% se'n pot reutilitzar i el 32%, reciclar. Per això és important que es dipositi en un contenidor de roba, perquè gairebé el 90% del residu tèxtil no acaba en el punt de recollida adequat sinó a la brossa”, asseguren des d'Humana.

Per municipis la recollida ha estat la següent: Arbúcies (9 tones), Breda (7,4), Gualba (3,2%), Llinars del Vallès (13,2), Riells i Viabrea (6,7), Sant Antoni de Vilamajor (7,4), Sant Celoni (24,3), Sant Esteve de Palautordera (0,3), Sant Pere de Vilamajor (3,8), Santa Maria de Palautordera (6,2) i Vallgorguina (3,5).

La reutilització del tèxtil és clau per a l'economia circular i la creació d'ocupació verda, i permet donar una segona vida als articles de roba que no s'utilitzen amb un benefici social i ambiental.