Àlex Palou, de Sant Antoni de Vilamajor, fitxa per McLaren

L'actual campió de les Indy Car Series serà pilot de proves per a l'escuderia de F1 i participarà en un test con el McLaren MCL35M

Àlex Palou deixarà el Chip Gnassi Racing per anar-se'n a McLaren la temporada vinent
Àlex Palou deixarà el Chip Gnassi Racing per anar-se'n a McLaren la temporada vinent | @AlexPalou
Redacció
15 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:20h
Àlex Palou és el protagonista dels darrers dies en el món del motor. El pilot de sant Antoni de Vilamajor correrà la pròxima temporada a l'escuderia McLaren, segons han informat les dues parts. "Emocionat de compartir la notícia, i amb ganes d'un futur amb McLarenF1" ha escrit el campió de les Indycar Sèries en el seu compte de twitter comentant l'anunci de l'escuderia britànica.
  Palou serà pilot de proves per a l'escuderia de F1, a més dels seus deures a temps complet en la IndyCar, i tindrà l'oportunitat de participar, juntament amb Ànec O'Ward i Colton Herta, en un test amb el McLaren MCL35M, el Fórmula 1 de McLaren de 2021.

El fitxatge de Palou arriba envoltat de polèmica ja que el seu actual equip, el Xip Ganassi Racing, va anunciar simultàniament que executava la clàusula de renovació del seu contracte, una decisió que va provocar la resposta immediata del pilot català.

"Recentment m'he assabentat pels mitjans de comunicació que aquesta tarda, sense la meva aprovació, Xip Ganassi Racing va emetre un comunicat de premsa anunciant que estaria conduint amb CGR en 2023", va escriure Palou en Twitter.
  "Més sorprenent encara va ser que el comunicat de CGR incloïa una "cita" que no provenia de mi. Jo no vaig ser l'autor ni vaig aprovar-laa. Com he informat recentment la CGR, per raons personals, no tinc intenció de continuar amb l'equip després de 2022. A part dels desafortunats esdeveniments d'aquesta nit, tinc un gran respecte per l'equip CGR i espero acabar aquesta temporada amb força junts" va rematar Palou.