Un grup de reclusos de Quatre Camins visita Breda per la seva tradició en la ceràmica i la terrissa

Fan un taller de ceràmica dins la presó en el marc de programes del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció

Exposició permanent sobre la cerà,ica i terrissa a Els Forns de Breda
Exposició permanent sobre la cerà,ica i terrissa a Els Forns de Breda | Aj Breda
Redacció
14 de juliol del 2022
Actualitzat a les 10:22h
Un grup de presos del centre penitenciari de Quatre Camins ha visitat recentment Breda per conèixer de primera mà la tradició del municipi del sector de la ceràmica i la terrissa. D'aquesta manera, van visitar el Centre Cultural Els Forns, on van ser rebuts pel regidor de Cultura i Patrimoni, Andreu Pujol. Allà van visitar l’exposició permanent sobre la ceràmica de Breda, coneixent el procés tradicional d'elaboració de ceràmica i terrissa, les diferents eines emprades i la col·lecció de peces ceràmiques exposades.

Durant la visita també es van adreçar al taller d'Antoni Majó, que els va ensenyar els seus mètodes de treball i els va fer una demostració d'elaboració de terrissa amb un torn de forma manual i artesana.  

Aquests reclusos realitzen un taller de ceràmica dins la presó gràcies a un dels programes impulsats pel Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (Cire) del Departament de Justícia. La seva visita a Breda, per tant, forma part del seu procés de formació en el sector mentre compleixen la seva condemna. Des del Cire treballen en la reinserció de persones privades de llibertat a través de la formació, l'ocupació i la inserció laboral.
 
Seguint en la línia de col·laboració mostrada des del municipi de Breda, a finals d'any el Centre Cultural Els Forns acollirà una exposició d'obres de ceràmica realitzada per interns tant de Quatre Camins com d’altres centres penitenciaris.