La concentració de Diòxid de Nitrogen a Vallgorguina és entre moderada i baixa

Així es conclou en un estudi de la Diputació de Barcelona encarregat per l'Ajuntament

Alguns dels punts de Vallgorguina on s'han instal·lat captadors per mesurar la qualitat de l'aire
Alguns dels punts de Vallgorguina on s'han instal·lat captadors per mesurar la qualitat de l'aire | Diputació Barcelona
Redacció
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 15:53h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Vallgorguina els resultats de l'estudi de qualitat de l'aire controlat a diferents punts del municipi. Tal com es detalla a l'informe, l’estudi es va portar a terme durant 23 dies consecutius (1 al 24 de març de 2022), mitjançant la instal·lació de 24 captadors de difusió passiva els quals han aportat 24 dades vàlides. Es conclou que “la concentració de diòxid de nitrogen (NO2) mesurada a Vallgorguina ha estat moderada-baixa amb una concentració mitjana d’ 11 µg/m3.”

En aquest contex remarca que el valor més elevat, amb una concentració de 59 µg/m3, s’ha obtingut al punt 13, situat al pont sobre l’autopista AP7. El nivell més baix amb una concentració de 3µg/m3, s’ha mesurat al punt 19, situat al final de l’av. Montnegre a Collsacreu.

Des de la Diputació de Barcelona es remarca que durant aquest període va ploure 17 dies d’un total de 23, amb una precipitació acumulada de 99,7 mm. Les condicions meteorològiques, amb una forta influència en la concentració dels contaminants, van ser favorables a la dispersió i per tant els valors mesurats poden ser inferiors a les mitjanes anuals. És per això, que l’objectiu de l’estudi és comparar la concentració entre els diferents punts en el mateix període temporal.
 
Arxivat a