El pregó de la Festa Major s'avança i presentarà la «Cançó de Sant Celoni»

Se celebrarà del 29 d'agost al 5 de setembre i presenta novetats tant en el Corremonts com en les colles de Senys i Negres

Presentació de la Festa Major de Sant Celoni 2022: Senyoreta Muntanyetes, Lluís Molina, Raül Garcia, Anna Campdepedrós i Bernat Pons
Presentació de la Festa Major de Sant Celoni 2022: Senyoreta Muntanyetes, Lluís Molina, Raül Garcia, Anna Campdepedrós i Bernat Pons | Jordi Purtí
12 de juliol del 2022
Actualitzat a les 18:07h
Encara falten dies per la Festa Major de Sant Celoni que enguany se celebrarà entre el 29 d'agost i el 5 de setembre, però els motors ja es comencen a escalfar. Aquest migdia s'ha fet la presentació d'un esbós del que serà la festa que s'espera "amb il·lusió, de ser multitud de gent al carrer i de tornar a viure l'ambient de barraques, després de dos anys sense poder-ho gaudir", ha expressat Raül Garcia, alcalde de Sant Celoni.

També ha posat l'accent en els valors que es vol transmetre com ara l'entitat de poble, una festa sostenible i minimitzar al màxim els residus. Per això l'alcalde anuncia que es recomanarà que la ciutadania es mogui a peu ja que dos aparcaments estaran ocupats. El de la Forestal per la fira d'atraccions i el del pavelló per les barraques "encara que habilitarem el pati de La Salle per poder-hi aparcar".

Raül Garcia tanmateix ha remarcat que la Festa Major de Sant Celoni ha de tenir altres valors com el consum responsable, una festa feminista i lliura d'agressions sexistes "per això disposerem de més hores del Punt Lila". Sant Celoni
 
Pel que fa a l'activitat festiva hi haurà una important presència d'entitats de cultura popular, les més castigades durant la pandèmia "és una manera de revitalitzar-les i compartir-les amb el poble". A l'espai barraques hi actuaran grups de km 0 que compartiran amb altres de més renom. També hi haurà activitats repartides en diversos punts del municipi.

La Festa Major plasmada en el cartell

"M'agrada que el cartell tingui molta informació", així s'ha expressat Lluís Molina, guanyador del disseny del 32è Concurs de cartells de la Festa Major 2022 i que servirà per il·lustrar la festa. Un ull de peix on es veuen diferents elements festius com l'Ajuntament, els diables, els gegants, les colles i focs artificials.
 

L'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, amb el dissenyador Lluís Molina i la Senyoreta Muntanyetes Foto: Jordi Purtí



Desapareix la Rucada del Corremonts

La Senyoreta Muntanyetes tornarà a ser el personatge que dinamitzarà la Festa Major. Aquest migdia estava satisfeta de tornar a la normalitat "ens podrem tornar a tocar i fer fotos, moltes fotos". Ella ha estat l'encarregada d'anunciar les novetats del Corremonts, la competició festiva de les Colles dels Senys i dels Negres.

D'aquesta manera, hi ha proves que es mantenen com la donació de sang, la cursa de les ermites, el matí boig, les bicicletes al carrer, el correxutxes i l'estirada de corda. El correxarrups es transforma en el Correnit (i sense alcohol), s'incorporen dues proves esportives xuta fort i bàsquet 3x3. També la baixada de carros com a novetat i salta de la programació la rucada. També hi haurà un concurs de paelles però no serà puntuable pel Corremonts.

El pregó s'avança

Aquesta és una de les novetats importants de la Festa Major de Sant Celoni. El pregó s'avançarà una setmana i no es farà en el cap de setmana fort d'activitats del 2 al 5 de setembre i sí el 29 d'agost donant el tret de sortida a una setmana amb activitats per anar donant un aire festiu a Sant Celoni.

Volia ser mig secret però finalment s'han donat pistes. D'entrada servirà per donar la plaça de la Vila, en obres des de fa setmanes, per estrenada. Se sap que hi haurà l'actuació de Contrajazz, dos grups de música, el duet del President i l'Alcalde i la Senyoreta Muntanyetes. Tots plegats estrenaran la Cançó de Sant Celoni.
 

Anna Campdepedrós de la Colla dels Negres i Bernat Pons de la Colla dels Senys amb la Senyoreta Muntanyetes Foto: Jordi Purtí


Les Colles de Senys i Negres es renoven

Les Colles de Senys i Negres són un pilar fonamental per l'èxit de la Festa Major. Les dues colles, han renovat els seus caps visibles. Bernat Pons és el nou cap de la Colla dels Senys i satisfet de poder anunciar que "després de quatre anys podem dir que tenim una colla més o menys organitzada". Noves idees, nou disseny de samarretes i més dies de paradeta per fer-se més visibles. El seu punt neuràlgic continuarà sent la plaça 1 d'Octubre, on es faraà una nova proposta de decoració i el tradicional sopar de carmanyola.

La Colla dels Negres, tradicionalment més organitzada, també té un nou cap visible, Anna Campdepedrós. També presentaran novetats de disseny i continuaran tenint el carrer Sant Pere com a centre neuràlgic de la colla i on també hi faran la botifarrada de cada Festa Major.

Però també una novetat que afecta les dues colles. El concert d'aquest any, amb Miquel del Roig i Telatocu, serà compartit i se celebrarà al carrer Campins, al darrera de l'esglèsia, "un indret neutral" que separa la plaça 1 d'Octubre i el carrer Sant Pere.
 
Arxivat a