Borràs insisteix que un article «imperfecte» del reglament del Parlament no pot anar contra drets fonamentals

La presidenta de JxCat diu que la taula de negociació amb l'Estat «no ha servit» per resoldre el conflicte polític

Laura Borràs als jardins la Rectoria Vella de Sant Celoni
Laura Borràs als jardins la Rectoria Vella de Sant Celoni | Jordi Purtí
10 de juliol del 2022
Actualitzat el 11 de juliol a les 10:45h
La presidenta de JxCat, Laura Borràs, manté la petició a la mesa del Parlament de revocar l'article 25.4 del reglament que permet suspendre els diputats als quals s'obri un judici oral per temes relacionats amb corrupció. "Un article imperfecte no pot comportar una decisió injusta en drets fonamentals, per a mi i per a qualsevol diputat", ha dit. Amb l'actual reglament del Parlament, Borràs podria ser suspesa si finalment ha d'anar a judici pel cas que té obert per la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

La causa investiga el suposat fraccionament de contractes d'aquest organisme que hauria beneficiat un amic de Borràs. "No necessito que m'absolguin, sinó que no se'm jutgi ni condemni", ha dit. I ha insistit que l'article 25.4, que permet suspendre els diputats als quals s'obri un judici oral per temes relacionats amb corrupció, "vulnera" drets fonamentals com la presumpció d'innocència i el dret a la seguretat jurídica. Per això apel·la els membres de la Mesa del Parlament, que és "on hi ha polítics i es prenen decisions polítiques", per tal que "defensin drets que estan amenaçats per l'estat espanyol".

En un acte de partit a Sant Celoni, la presidenta del Parlament ha insistit que aquesta institució ha de defensar els drets fonamentals, com la presumpció d'innocència, i ha afirmat que aquest article "ho vulnera". Pel que fa a la taula de negociació amb l'Estat, Borràs ha assenyalat que, "veient la repressió desfermada" des de l'1-O es constata que "no ha servir per resoldre el conflicte polític".

Borràs també ha dir que a les portes del cinquè aniversari de l'1-O i veient la repressió desfermada "és evident que la taula de negociació no ha servit per resoldre el conflicye polític". La nostra determinació amb la negociació amb garanties pert nosaltres és un mandat democràtic plenament vigent".

La presidenta del Parlament de Catalunya ha remarcat que l'acord al que arribin Esquerra Republicana i el PSOE serà un acord d'aquests dos partits i, "en cap cas, un acord de Govern". Laura Borràs ha deixat clar que són un Govern de coalició i els acords han de ser consensuats entre els dos partits que la conformen "i això no s'ha produit".

A l'acte celebrat alsa jardins de la Rectoria Vella de Sant Celoni, una arrossada solidària amb Ucraïna, hi han assistit més de tres-centes persones de Junts del Vallès Oriental i Baix Montseny, amb la presència també de l'exconseller Josep Rull, Josep Pagès, David Saldoni, David Torrents, Raül Garcia, alcalde de Sant Celoni i de diversos municipis del Baix Montseny, entre d'altres didigents de la formació política.
 

Laura Borràs amb els alcaldes i alcaldables de Junts del Vallès Oriental i del Baix Montseny Foto: Jordi Purtí



 
Arxivat a