1 de 10
salut

El Pla d'Inversions 2022-2024 per a l'Atenció Primària al Baix Montseny frega els 15 milions d'euros

Contempla la construcció dels nous CAP de Sant Celoni i Hostalric amb una inversió de 9,36 milions d'euros

Entrada de l'actual CAP de Sant Celoni | Jordi Purtí
per Jordi Purtí Pursals, Sant Celoni, Catalunya | 9 de juliol de 2022 a les 00:00 |
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha presentat les accions de millora implementades a l'atenció primària i comunitària durant l'últim any, acompanyat de la directora general de Planificació en Salut, Aina Plaza. En destaca la partida en inversions, dotada amb 449 milions d'euros; la incorporació de més professionals i de nous perfils; el desplegament de mesures per reduir la burocràcia i l'aposta per la recerca en Atenció Primària, entre d'altres. El conseller ha remarcat la necessitat de seguir enfortint i prestigiant l'Atenció Primària i Comunitària de Catalunya, un dels eixos prioritaris d'aquesta legislatura, i ha desgranat el full de ruta de la primària per tal de fer-la més forta, accessible i resolutiva.

Algunes d'aquestes inversions previstes entre 2022 i 2024 beneficiaran el Baix Montseny, en total es comptabilitzen 14,97 milions d'euros. La partida més important de 6,50 milions d'euros en l'Àmbit Metropolità 1 és per a la construcció del nou CAP de Sant Celoni, als terrenys de La Forestal i d'aquesta manera es podrà alliberar l'espai actual enganxat a l'edifici de l'Hospital. Salut també destinarà 0,05 milions d'euros per a la construcció del consultori de Sant Pere de Vilamajor.


En el marc de l'Àmbit Metropolità 2 hi destaca principalment la inversió de 2,60 milions d'euros per a l'ampliació del CAP de Santa Maria de Palautordera i 0,06 milions d'euros al consultori de La Batllòria.

Per que fa a l'àmbit de Girona 1 hi destaca la previsió de 2,86 milions d'euros per a la consatrucció del CAP d'Hostalric i 2,90 milions d'euros més per a la construcció del consultori de Riells i Viabrea que el propi conseller Josep Maria Argimon ja va inaugurar el passat 16 de juny. 

 

Participació