S'obre el període d'inscripcions al Sessions'n'sona i al concurs Sant Celoni Sona

L'objectiu d'ambdós programes és la promoció de la música amateur o semiprofessional del Baix Montseny

Redacció
09 de gener del 2013
Flying Renos guanyador Sant Celoni Sona 2012
Flying Renos guanyador Sant Celoni Sona 2012 | arxiu revista la Vila
Flying Renos guanyador Sant Celoni Sona 2011 Foto: arxiu revista la Vila

Inscriures als dos programes de promoció dels grups de música amateurs o semiprofessionals del Baix Montseny que impulsa l'Ajuntament de Sant Celoni; el cicle de concerts Sessions'n'sona i el concurs Sant Celoni Sona ja és possible i el període és obert fins al dia 24 d'aquest mes de gener de 2013, on line, a través del formulari que trobareu a www.santceloni.cat/sessions , o bé en persona, a les oficines de l'Ateneu – CME (c. Sant Josep, 18) de dilluns a dijous, de 5 a  8 del vespre. Per participar al concurs Sant Celoni Sona cal fer-ho també on line a www.santceloni.cat/santcelonisona o bé en persona al CME.

Sessions'n'sona 2013

L'objectiu dels Sessions'n'sona és proporcionar un espai on els grups de música amateurs o semiprofessionals del Baix Montseny puguin tocar. D'aquesta manera la Sala Petita de l'Ateneu es converteix en una plataforma experimental on els grups aprofiten per provar els seus nous sons i els seus directes, es posen en contacte amb el públic i es donen a conèixer.

Hi poden participar tots els grups de música amateurs o semiprofessionals del Baix Montseny. Entenem per Baix Montseny les 15 poblacions següents: Breda, Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Hostalric, Llinars del Vallès, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vilalba Sasserra i Sant Celoni; i que, com a mínim, 1 dels seus membres sigui d'un d'aquests pobles.

L'organització, juntament amb els grups, treballaran el calendari de sessions 2013, que anirà de febrer a maig. Es publicarà el calendari de sessions dins el programa A l'Ateneu 2013, la programació estable de teatre, música i dansa que es fa al Teatre Ateneu. Un cop publicat el calendari, no es podrà modificar cap data ni grup local participant. Totes les sessions es faran dissabtes a la nit, a la Sala Petita de l'Ateneu, i la norma general serà de dos grups per dia. Cada grup podrà tocar un màxim de 60 minuts.

D ates d'actuació : 23 de febrer, 9 i 30 de març, 13 i 27 d'abril i 11 i 25 de maig.

Sant Celoni Sona! Concurs 2013

L'objectiu del Sant Celoni Sona! Concurs és promocionar i difondre els grups de música del Baix Montseny. Les condicions per participar-hi són les mateixes que el programa Sessions'n'sona 2013. Els grups guanyadors de les edicions 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 i 2012 no podran participar al concurs.

De tots els grups inscrits, el jurat del concurs en seleccionarà quatre (selecció que es farà a partir dels temes presentats per cada grup). Aquests 4 grups seran els que passaran a la final que tindrà lloc dissabte, 23 de març, a la Sala Petita del Teatre Municipal Ateneu de Sant Celoni.

L'organització determinarà l'ordre i l'hora en què tocarà cada grup. Cada grup tindrà un màxim de 45 minuts per a la seva actuació. L'organització proporcionarà l'escenari, l'equip de llum i la sonorització necessària. Qualsevol situació no prevista a les bases, serà resolta a criteri de l'organització. El premi del concurs consistirà en l'enregistrament, masterització i edició d'un EP, 5 temes, a un estudi de gravació professional.

El jurat del concurs estarà format per persones vinculades al món de la música que valoraran la qualitat vocal i/o instrumental, la composició, l'originalitat i la posada en escena de cada grup. El jurat també tindrà present el vot popular que es farà, per mitjà d'unes butlletes que repartirà l'organització durant el concurs, i s'hauran de dipositar dins les urnes preparades per aquest fi. La decisió del jurat serà inapel·lable i el premi es pot declarar desert.

Les inscripcions es poden fer del 14 de gener al 14 de febrer de 2013, on line, a través del formulari que trobareu a www.santceloni.cat/santcelonisona , o bé en persona, a les oficines de l'Ateneu – CME (c. Sant Josep, 18) de dilluns a dijous, de 5 a  8 del vespre.

És molt important que quan es facin les inscripcions es faci constar en elles un mínim de dos temes per grups, que pot fer indicant un link d'alguna pàgina web, myspace o similar, on estiguin penjats.