Arbúcies commemora el 52è aniversari de l’accident aeri al Montseny

Un homenatge de record a les víctimes al cementiri municipal

Homenatge a les víctimes de l'acccident aeri de l'any 1970 al Montseny
Homenatge a les víctimes de l'acccident aeri de l'any 1970 al Montseny | Aj Arbúcies
Redacció
04 de juliol del 2022
Aquest cap de setmana Arbúcies ha commemorat el 52è aniversari de l'accident aeri al Montseny que va succeir el 3 de juliol del 1970. L'acte es va celebrar al cementiri municipal en el qual hi va participar l'alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, el cònsol britànic general a Barcelona del 2002 al 2005, Geoffrey Cowling, la regidora d'ERC, Ester Soms, i representants de la Policial Local, Bombers i Protecció Civil.
 
L'acte d'homenatge va començar amb l'ofrena floral a la tomba on descansen les restes dels 112 passatgers que viatjaven a l'avió el dia del sinistre i un minut de silenci i, tot seguit, l'alcalde i el cònsol britànic van fer un petit parlament.
 
Garriga va assenyalar que el fatídic accident és un fet destacable a la història del poble  i va recordar que la gent d'Arbúcies va reaccionar donant-ho tot per acudir al rescat. "Per la gent d'Arbúcies, tots ells són arbuciencs i arbucienques i ens tenim presents en la memòria col·lectiva". Per acabar, l'excònsol britànic va agrair al poble d'Arbúcies per tot que el va fer en aquell moment i que durant aquests anys hagi mantingut la dignitat del monument i els tingui a tots ells en la memòria.
 
El sinistre va tenir lloc el 3 de juliol de 1970  quan un avió Comet 4 de la companyia Dan-Air, provinent de l'aeroport de Manchester i amb destí final a l'aeroport del Prat de Barcelona, es va estavellar contra el cim de Les Agudes del massís del Montseny. Es tracta de l'accident aeri més important ocorregut mai a Catalunya i el 8è més greu pel que fa a víctimes d'Espanya.

 

 
Arxivat a