Campins es declara territori català lliure i sobirà

Entre d'altres acords insten al Parlament que es declarin dies feiners els 12 d'octubre i el 6 de desembre

per NacióBaixMontseny, 9 de gener de 2013 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde i regidors de Campins, el secretari de l'Ajuntament i membres de l'Assemblea Nacional Catalana Foto: Jordi Purtí

El ple de l'Ajuntament de Campins ha declarat el municipi territori català lliure i sobirà, en el decurs del ple celebrat a l'Ajuntament del municipi aquest dimarts a la nit. En la mateixa moció  s'ha declarat el poble moralment lliures de lleialtat a la Corona borbònica i als seus símbols.


Tanmateix, s'insta al Parlament de Catalunya a declarar que Catalunya és, i ha de ser per Dret, Estat lliure i independent en igualtat de drets i obligacions que els demés estats independents del món. En l'acord també consta instar al Parlament de Catalunya perquè conjuntament amb els Ajuntaments catalans, assumeixi la completa sobirania nacional de territori de Catalunya, valorant consultar a la ciutadania, per la via de referèndum, i iniii el procés per declarar i constituir l'Estat català.

A més, també insten el Parlament perquè fins la consatitrució de l'estat Català les banderes oficials siguiin la local, la senyera i, fins el dia de la independència l'estelada, que quedin sense aplicació totes les lleis, reglaments, sentències judicials i resolucions que limitin l'ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit de la vida pública o acadèmica catalana i que es declari el 12 d'octubre i el 6 de desembre com a dies feiners.

L'acord, a més del vot favorable dels quatre regidors de CiU i 1 Progrés Municipal, 1 abstenció de Progrés Municipal i 1 en contra d'ICV-EUiA, va tenir el suport de l'AT de l'ANC.

 

Participació