Diverses activitats al Baix Montseny per commemorar el 28J, Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

Pintades de murals i bancs, lectura del manifest o banderes de l'Arc de Sant Martí a les façanes dels ajuntaments són algunes de les accions

Mural pintat per l'alumnat de l'Institut Baix Montseny en motiu del 28-J
Mural pintat per l'alumnat de l'Institut Baix Montseny en motiu del 28-J | Aj Sant Celoni
Redacció
28 de juny del 2022
Actualitzat el 29 de juny a les 11:49h
El 28 de juny és el dia internacional de l'Orgull LGTBIQ+. Per tal de visualitzar aquesta reivindicació, al Baix Montseny s'han programat diverses accions per afegir-se a la commemoració. En aquest context, a Sant Celoni l'alumnat de 1r de Batxillerat Artístic de l'Institut Baix Montseny ha pintat un mural a l'edifici Puigdollers, seu de l'àrea de Serveis Socials i Habitatge. El mural expressa la llibertat de ser el que vulguis ser, d'aprendre a viure i conviure des del respecte, com a elements fonamentals per una societat on tothom ha de poder tenir el seu espai. En el mural es veu la imatge d'una persona que està acompanyada de frases com: Respecte, Mostra els teus colors, Obra la ment i L'amor no té gènere.

A Campins per avui aquesta tarda també s'ha programat l'activitat "Pintem per l'alliberament" que es tractarà de pintar bancs del municipi amb els colors de l'arc de Sant Martí. Precisament, diversos ajuntaments del Baix Montseny han optat per penjar aquest 28J la bandera amb els colors de l'Arc de Sant Martí.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor s'adhereix a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+. La lectura del Manifest a les 20.30 h a la plaça 1 d'octubre de 2017 anirà a càrrec de la regidora d'Igualtat Elena Pino, Carla Blasco, regidora de Sant Pere de Vilamajor, i l'entitat Viladones. Irina Bellavista donarà el toc musical a l'acte.
 
També avui es farà la presentació del llibre Transitem a la Biblioteca Joana i Raspall de Sant Antoni de Vilamajor a les 19 h. El proper dissabte 2 de juliol es podrà veure la pel·lícula Pride al Patronat a les 22h.
 

Banc amb els colors de l'Arc de Sant Martí a Riells i Viabrea Foto: Aj Riells i Viabrea


A Riells i Viabrea una jornada en la que s'ha pintat el banc del Centre Cultural, també s'ha fet la lectura del manifest i s'han repartit polseres amb motiu dels colors del col·lectiu LGTBIQ+.
 
L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm dona suport a la declaració institucional del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i a Santa Maria de Palautordera els actes se celebraran el dia 30 de juny amb una tauala rodona sobre educació i diversitat, una perfomance participativa i anònima sobre la diversitat afectiva-sexual i de gènere, un concert a càrrec de "Llefa'm Blanc". L'ajuntament penjarà la bandera LGTBIQ+ i s'il·luminarà la façana del consistori amb els colors de l'Arc de Sant Martí. La bandera també s'ha penjat a la façana de l'Ajuntament de Vallgorguina on hi onejarà durant tot el cap de setmana i de l'Ajuntament de Breda.
 

Façana de l'Ajuntament de Vallgorguina Foto: Jordi Purtí